Starších a starých voličov treba na Slovensku asi vystrieľať
16 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Bol by som rád, keby som sa raz dozvedel, kto presne na Slovensku je "starý či starší volič". Kto vôbec je starý, kto starší a kto naopak mladý. Podľa určitej skupiny novinárov a médií na Slovensku je to však úplne jasné - starý je ten, kto volí Pellegriniho a mladí, ktorých je tak zúfalo a neprijateľne málo, sú tí, ktorí volili Korčoka.

Moja stará mama (dožila sa 87 rokov) bola naozaj stará, keď odchádzala z tohoto sveta a moja mama (92) je už viac ako stará. Obe však boli až do vysokého veku duchom mladé, stará mama chodila do kostola u nás, už na slovenskej dedine v kostýmoch na spôsob Coco Chanel, keď jej rovesníčky vyzerali ako čioerne nočné motýle, pracovala predtým vo Francúzsku a po príchode na Slovensko nevynechala žiadnu nedeľu na pikniky v prírode, na ktoré jazdila s manželom na bicykli.

A matka, bývalá učiteľka? Narodená vo Francúzsku? Jej vtipné glosy pomerov na súčasnom Slovensku na sociálnej sieti horlivo "lajkujú" aj gymnazisti. Jej pripomienky k večerným televíznym správam by pokojne mohli konkurovať najvyhlásenejším stand-upistom slovenskej produkcie dnešných čias. Kto je tu teda starý? Večne unadávaná slniečkarska kaviareň, alebo dôchodcovia, plní životného optimizmu?

Kto vlastne vysedáva po kaviarňach?

Okrem turistov a okrem pár dôchodkýň sú plné "mladých" starcov. V médiách píšu a hovoria mladé stareny a starci - videli ste niekedy milo a spontánne sa usmiať zástupcov mediálneho mainstreamu? Vždy sa tvária ako na celoživotnom kare, neustále im je ubližované, sú týraní pomermi, v ktorých žijú a "starými" občanmi, ktorí ešte chodia voliť, pijú si svoje skysnuté škatuľové víno zo sponzorského, ktoré prichádza spoza oceánu a nadávajú. Ich nálada je ešte oveľa horšia ako tá Sokratova, keď mal vypiť svoj kalich jedu.

Medzitým na Slovensku padajú mosty, rúcajú sa školy, rozpadávajú sa nemocnice

Po Trati mládeže stále jazdia vlaky, Priehrada mládeže stále vyrába elektrinu, v Dedine mládeže už žijú vnukovia tých, ktorí ju postavili. A to všetko "spáchali" dnešní starší a - ako sa zaužívalo - "starí" a najmä otravní občania. Tí, ktorí sú brzdou spoločnosti a volieb. Nech sa obzerám, ako sa obzerám, po "mladej kaviarni" tu zatiaľ nič neostáva, iba ak tá blbá nálada a čakanie na fondy. Dotácie, sponzorské dary. Proste, parazitizmus. Ospravedlňujem sa za paušalizovanie, ono to tak doslova nieje, sú aj výnimky, pracovité, ale keď paušalizuje mainstream, tak prečo aj ja nie?

Vraj starí a starší nesú vinu za to, že zajtra do paláca nastupuje Peter Pellegrini

Prečítal som sa - inými slovami, ale v tomto duchu, v článku mainstreamového titulu. Citujem: "Korčokovi by však zrejme víťazstvo nepriniesla ani lepšia mobilizácia medzi prvovoličmi, keďže ľudí v preddôchodkovom a dôchodkovom veku je oveľa viac." Asi ich teda o päť rokov bude treba pár stotisíc vystrieľať. Obesiť, ako dnes volá progresívna "mládež" z námestí. A mainstream na jej čelo ako kedysi komunistický predvoj.

Starí sú "svine disciplínované"

Presne v tomto duchu vyznieva inak blazeované konštatovanie citovaného titulu aj v ďalších "myšlienkach". Citujem: "S vekom stúpa disciplinovanosť voliča a najväčšiu účasť vo voľbách majú seniori. Táto poučka platí na Slovensku dlhodobo a podľa dát, ktoré má Denník N k dispozícii, mala na to, že prezidentom bude Peter Pellegini a nie Ivan Korčok, mimoriadne silný vplyv."

Takže vystrieľať, aby bolo po Šimečkovom a po progresívnom a po mainstreamovom. Nie je náhodou generačná nenávisť naplnením skutkovej podstaty toho istého trestného činu ako nenávisť rasová?

Politológ: Šimečka si v PS vytvoril konkurenta
Eurovoľby sa na Slovensku u voličov netešia veľkej účasti, aj ich výsledky majú dosah na politické dianie u nás. Odkladala sa kvôli nim voľba predsedu NR SR, presúvala sa sporná legislatíva a tiež predznačujú čo-to o ďalšom vývine straníckej... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik