OBROVSKÁ pokuta Maďarsku od Únie! Orbán: JE TO NEPRIJATEĽNÉ!
15 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Súd EÚ: Maďarsko musí zaplatiť 200 miliónov eur a penále milión za každý ďalší deň za nedodržanie rozsudku: Podľa Viktora Orbána "JE TO NEPRIJATEĽNÉ!" Informujú cz24.news a čtk s odvolaním sa na FB Viktora Orbána.

"Svet ešte nikdy nevidel nič podobné!" Konštatuje na sociálnej sieti predseda vlády Maďarska. "Verdikt súdu Györgyho Sorosa spôsobuje vrenie krvi, nehorázne a nechutné!" Hodnotí rozsudok Viktor Orbán.

"Európsky súd pokutuje Maďarsko 200 miliónmi eur plus miliónom eur denne za porušenie prisťahovaleckej politiky EÚ." informuje verejnosť predseda vlády krajiny našich južných susedov.

Prípad súvisí s migráciou

Budapešť podľa súdu nezaviedla nevyhnutné opatrenia vo svojej migračnej politike, ktoré žiadal súd už vo svojom verdikte z decembra 2020. Maďarský premiér rozhodnutie súdu skritizoval s tým, že je neprijateľné.

Podľa súdu sa Maďarsko "úmyselne vyhýba uplatňovaniu spoločnej politiky Únie ako celku", čo predstavuje "bezprecedentné a mimoriadne závažné porušenie práva Únie".

Viktor Orbán

„Finančnému vydieraniu bruselských byrokratov neustúpime! Budeme chrániť hranice a budeme chrániť maďarský ľud!” dodal predseda vlády Maďarska.

Vojna Únie proti Orbánovi

Súd EÚ vo svojom najnovšom verdikte uviedol, že Maďarsko neprijalo opatrenia potrebné na to, aby vyhoveli rozsudku z roku 2020. Nesplnením svojej povinnosti Budapešť preniesla zodpovednosť, vrátane finančnej zodpovednosti, na ostatné členské štáty, ktoré sa tak museli zaoberať prijímaním žiadateľov o medzinárodnú ochranu, posudzovaním ich žiadostí a ich vrátením. To podľa súdu "vážne narušilo zásadu solidarity a spravodlivého zdieľania zodpovednosti medzi členskými štátmi".

Koniec kšeftom, už ani ukrajinská mafia nemá čo speňažiť
"Došli mergle". V prostredí mafiánskeho biznisu - došli peniaze. Na Ukrajine už niet čo predať, ani oficiálne, z úrovne štátu, ani "načierno", z úrovne mafií. A niekedy z oboch úrovní súčasne, pretože sa tam už roky prekrývajú. Všimli si to New... Čítať ďalej
14 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik