Keď sa Závodský opýtal TOTO, minister sa skutočne nahneval (VIDEO)
14 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Moderátor Braňo Závodský nedávno riadne zaskočil ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer-SSD) konštatovaním, že atentátnik sa vyjadril v zmysle, že premiéra nechcel 15. mája v Handlovej zastreliť. Povedzte mi, logicky, keď na niekoho štyrikrát vystrelíte a mierite mu do stredu tela, ako môžete povedať, že ste ho nechceli zabiť, spýtal sa logicky minister obrany v reakcii na moderátora.

Kaliňák odpovedal aj na otázku, či nejako chce aj zmierniť tón ostrej diskusie. Na všetko však podľa neho treba vôľu každej zo zúčastnených strán a opozícia, ani jej médiá majú stále rovnako ostrý slovník.

„Pokiaľ to neurobíme všetci, lepšie to nebude. A hlavne, nebude to na druhý deň. To je dlhodobá výchova, aby ste zlikvidovali toto napätie, všetky tie útoky, či už na Erika Kaliňáka, alebo na Ľuba Blahu, veď ste videli tie videá,“ pripomenul minister.  Podľa jeho slov sa od volieb k voľbám radikalizácia opozičných voličov stupňuje.

Prezident Pellegrini: Každý z nás môže prispieť k upokojeniu spoločnosti (VIDEO)
Od momentu, kedy sa Peter Pellegrini ujme úradu hlavy štátu nás delia už doslova hodiny. Celá Pellegriniho kampaň sa niesla v zmysle hľadania spoločnej reči a tým aj zmierňovania napätia a nastolenia pokoja v rámci celej spoločnosti. Vo štvrtok... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Aj atentátnik podľa vlastných slov strieľal kvôli nesúhlasu s politikou vlády Roberta Fica. Závodského argument, v ktorom hovoril o atentátnikových slovách, že nechcel zastreliť Roberta Fica Kaliňáka doslova vytočil.

„Povedzte mi, logicky, keď na niekoho štyrikrát vystrelíte a mierite mu do stredu tela, ako môžete povedať, že ste ho nechceli zabiť?“ reagoval minister.

„Prišla informácia, že sa pracuje s viacerými verziami, teda že sa nejednalo o osamelého vlka, ale o človeka, ktorý sa pohyboval v určitej komunite, o čom svedčilo viacero jeho kontaktov a diskusií. Na druhej strane aj dôvod, že v čase, kedy už on nevládol svojim či už sociálnym sieťam, mailom a podobne, tak došlo k ich mazaniu a likvidácii,“ upozornil Kaliňák.

„META mu nevymaže e-mail,“ odpovedal minister obrany na Závodského otázku, či to nemohla byť „akcia“ čisto prevádzkovateľa Facebooku, firmy META.

Jaroslav Naď sa bráni! Predložil analýzu k stíhačkám
Naď ukázal dokument, ktorý údajne oprávňoval vládu darovať stíhačky Ukrajine. Dokument predložil na štvrtkovej tlačovej besede. V úvode sa predstavil expremiér Eduard Heger so svojimi "kresťanskými" hodnotami a odkazom na čestnosť našich predkov a... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik