Jaroslav Naď sa bráni! Predložil analýzu k stíhačkám
13 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Naď ukázal dokument, ktorý údajne oprávňoval vládu darovať stíhačky Ukrajine. Dokument predložil na štvrtkovej tlačovej besede.

V úvode sa predstavil expremiér Eduard Heger so svojimi "kresťanskými" hodnotami a odkazom na čestnosť našich predkov a poukázal, že dnes nás obdivuje celý svet, že sme darovali naše stíhačky MIG-29 na Ukrajinu a vyhlásil, že plne stojí za exministrom vnútra Jaroslavom Naďom.

"Nepriestrelné" argumenty Naďa

Jaroslav Naď sa posťažoval na prenasledovanie a následne ukázal analýzu, ktorá mala podporiť oprávnenosť darovania stíhačiek Mig-29 Ukrajine. Nebojácne teda vyhlásil , že Kaliňák klame.

"Že sme mohli tak konať aj ako poverená vláda, sa zhodli všetci právni experti," vyhlásil Jaroslav Naď na tlačovej konferencii s tým, že dokumentov je niekoľko a boli riadne zadokumentované na ministerstve obrany.

VIDEO:

Ukázal analýzu

Predseda strany Demokrati a bývalý minister obrany ukázal analýzu na oficiálnom hlavičkovom papieri ministerstva, ktorú podpísal generálny riaditeľ sekcie analýzy a práva rezortu.

Dodal, že jeho nástupca Robert Kaliňák klame, keď tvrdí, že ministerstvo obrany nemá žiadne analýzy, ktoré by darovanie stíhačiek podporili.

Opäť tí Rusi

Naď vytkol Kaliňákovi čistky na ministerstve a uprednostňovanie súkromných spoločností pred štátnou zbrojovkou. Poukázal na to, že 40 miliónov eur ročne na údržbu migov mohlo byť zneužitých existujú podozrenia, že ruskí technici spôsobovali sabotáže.

Česi sa chytajú za hlavu: ŠKANDÁL slovenského exministra Naďa dolieha aj na Černochovú!
Protizákonná pomoc Ukrajine! Slovenský škandál Jara Naďa dolieha aj na jeho českú kolegyňu Černochovú, píšu české Parlamentní Listy (PL). Na Slovensku sa bude riešiť postup bývalého ministra obrany Jaroslava Naďa. Ten presadil odovzdanie trinástich... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.