Pobúrený Gyimesi: Ideológie na školy nepatria!
15 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Bratislavské Gymnázium Juraja Hronca je známe svojimi progresivistickými „tématickými štvrtkami“. Presne taký tam mali aj vo štvrtok, 13. júna. Ich stránka na Facebooku vyzýva študentov, aby sa so spolužiakmi poobliekali do rôznych farieb, aby spoločne vytvorili dúhu. Takýmto aktivitám v školách hovorí jasné nie podpredseda Maďarskej aliancie, Győrgy Gyimesi. Ten si totiž myslí, že ideológia do škôl nepatrí.

Prestížne gymnázium niektorý štvrtok v mesiaci tradične venuje nejakej téme a 13. júna sa rozhodli pre „dúhový štvrtok“. Veď je mesiac hrdosti na dúhu, tak to treba využiť. Győrgy Gyimesi sa domnieva, že počas tohto dňa sa pre študentov pripraví prednáška o tom, aké je trendy byť dúhový. On sám nie je proti tolerancii a rešpektu, ale stále si myslí, že žiadna ideológia do štátnej školy nepatrí. Uvažuje však, či to škola vyváži aj dňom rodiny, kde sa deti zoznámia s konzervatívnymi hodnotami, na akých stojí naša spoločnosť, no isté skupiny ľudí ich zúrivo odmietajú, ako spiatočnícke.

Tematické štvrtky

Gymnázium Juraja Hronca (GJH) jeden štvrtok v mesiaci tradične venuje niektorej z aktuálnych tém. V máji to bol hokejový štvrtok, v apríli sa študenti obliekli ako učitelia, ale mali aj „pásikavý“ štvrtok, kedy sa všetci poobliekali do pruhov. 13. jún venovali „dúhovému štvrtku.

Instagram Gymnázium Juraja Hronca

„Milí GJH-áci! Rozhodli sme sa, že najbližší tématický štvrtok bude dúhový štvrtok keďže je Pride Month (mesiac hrdosti, pozn. red.). Vytiahnite si svoje farebné oblečenie, oblečte sa do dúhova, zlaďte sa s kamarátmi a vytvorte spolu dúhu!,“ vyzýva študentov stránka gymnázia na Instagrame.

Veľká štúdia LGBTQ menšín: Zmena pohlavia nie je riešenie, majú duševné ochorenie
Americký lekári sa začínajú búriť proti vykonávaniu úkonov meniacich pohlavie u dospievajúcich. Vyzývajú na uprednostnenie podpory duševného zdravia pred podávaním blokátorov puberty, hormónov alebo pred chirurgickými zákrokmi. Varujú, že takéto... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Pobúrený Gyimesi

„Čo presne má byť obsahom tohto počinu známe nie je, môžeme sa len domnievať, že zaznejú frázy o tom, že byť iným je vlastne fajn, moderné a trendy. Ďalej, že deti sa nerodia ako chlapec a dievča, ale sú tým čím sa cítia a pohlavie si môžu ľubovoľne meniť. Najlepšie raz za rok. Možno zaznejú výzvy vedeniu školy na budovanie tretích WC pre tých čo nevedia čo sú. Alebo, že rodinu netvorí otec, matka a deti. Či bude aj prednáška osvieteného maturanta mladším kolegom o desiatkach pohlaví, nevedno,“ píše v statuse na Facebooku Gyimesi. 

Tolerancia a rešpekt mu nie sú cudzie

„Samozrejme nechcem povedať, že viesť mladých ľudí k tolerancii, či k rešpektu k iným nie je potrebné. Patrí to k základnej výbave každého z nás. Tu však ide o inú vec. Ide o šírenie cudzej, neprirodzenej ideológie na štátnej škole. Podčiarkujem slovo ŠTÁTNEJ. Mimo schválených učebných osnov, mimo zdravého rozumu,“vysvetľuje pobúrený Gyimesi. 

A dáva aj návod na vyváženie

„Zaujímalo by ma, či škola v rámci vyváženosti pri príležitosti dňa rodiny usporiada aj seminár o dôležitosti tohto inštitútu, ako základného kameňa našej civilizácie. Napríklad o úlohe otca a matky. Mohli by spraviť aj deň viery, kde by sa rozprávali o kresťanských základoch našej spoločnosti, o úlohe viery v živote človeka, o Desatore Božích prikázaní (inak samé užitočné veci). Toho sa však zrejme nedožijeme. Z pohľadu dnešných majiteľov pravdy sú to všetko prekonané, nemoderné, sivé, naftalínom napáchnuté hodnoty a “horribile dictu” ideológia, ktorá ako vieme na školy predsa nepatrí! Dúha je proste in!,“ nepáči sa podpredsedovi Maďarskej aliancie. Ten by bol celkom zvedavý, ako na toto podujatie reagujú významní absolventi tohto prestížneho gymnázia, ako sú Ján Čarnogurský, Richard Vašečka, či Ján Kubiš.

„Obávam sa, že nič,“ uzatvára Gyimesi.

Nicholsonová odporúča Šimečkovi menej popíjať. Odkaz má aj pre koalíciu
Bývalá europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová po sobotňajších eurovoľbách svoj jedovatý jazyk namierila ako na koalíciu, tak aj na opozíciu. Hlavne však proti Slovensku. Veď bez vypustenia dennej dávky jedu na rodnú krajinu by Nicholsonová mohla... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik