Čína vydalaTaiwanu prísne varovanie
13 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Hovorca Úradu Štátnej rady Čínskej ľudovej republiky pre taiwanské záležitosti Čchen Binchua vydal v stredu taiwanským úradom prísne varovanie. Podľa neho by sa nemali "zahrávať s ohňom", pretože akýkoľvek bezohľadný krok povedie len k ich vlastnej smrti.

Uviedol to pri odpovedi na otázku o nedávnom vyhlásení taiwanského predstaviteľa, že ostrov by mohol reagovať na akcie čínskej armády.

Chen Binghua poznamenal, že Taiwan je súčasťou Číny a povedal, že ostrov nemá "právo na sebaobranu".

"Pokusy orgánov DPP obmedziť naše spravodlivé kroky na ochranu našej štátnej suverenity a územnej celistvosti sú úplne trúfalé," dodal.

Chen Binghua tiež kritizoval pokusy DPP o tajnú dohodu s vonkajšími silami, ako aj jeho pokusy oklamať taiwanský ľud a zavádzať medzinárodné spoločenstvo, píše People's Daily Online.

Už skôr bolo oznámené, že Čínska ľudová republika nemá v úmysle zmieriť sa so separatizmom na ostrove Taiwan a umožniť vonkajšie zasahovanie.

Dôrazné varovanie Číny rusofóbnym militaristom
Čína sa takto ostro a jasne ešte nikdy nevyjadrila. V "predvečer" rokovania predstaviteľov zoskupenia štátov BRICS poslala do USA, do centrály NATO a do vedúcich inštitúcií Európskej únie v podstate ani nie odkaz, ale ultimátum. Informoval web... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.