Britský kráľ Karol III. poslal odkaz Petrovi Pellegrinimu
13 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Čas odchodu Zuzany Čaputovej z Prezidentského paláca sa blíži.  v piatok (14. 6.) popoludní vystúpi so svojím posledným verejným príhovorom vo funkcii. V sobotu čaká novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho veľký deň – slávnostná inaugurácia. Zmena na poste slovenskej hlavy štátu vzbudzuje pozornosť aj v zahraničí.

Britská ambasáda v Bratislave informovala, že britský panovník Karol III. poslal tento týždeň novému prezidentovi Slovenskej republiky Petrovi Pellegrinimu odkaz s prianím všetkého najlepšieho v čase, keď nastupuje do úradu. „Spolu s manželkou by sme vám chceli čo najsrdečnejšie zablahoželať k zvoleniu za prezidenta Slovenskej republike,“ píše sa v liste.

Britský kráľ sa dotkol aj nedávnych udalostí súvisiacich s atentátom na slovenského predsedu vlády. „Uvedomujeme si náročnosť tejto doby po odsúdeniahodnej streľbe na premiéra Fica a prajeme mu úplné a skoré uzdravenie,“ uviedol.

„Dúfam, že Vaše funkčné obdobie prehĺbi zblíženie našich dvoch krajín a že budeme môcť spoločne pracovať na riešení veľkých problémov našej doby – od posilňovania euroatlantickej bezpečnosti, po boj s klimatickou zmenou,“ dodal na záver Karol III.

AKTUALITA z Poľska: Blesk udrel do skupiny 24 turistov
Dnešná blesková aktivita je v našej oblasti pomerne slabá, no napriek tomu došlo takmer k veľkému nešťastiu. Blesk u našich susedov zranil najmenej 24 ľudí. Záchranná akcia stále prebieha informuje portrál imeteo.sk. Ako z ich článku vyplýva, naša... Čítať ďalej
13 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.