Nicholsonová odporúča Šimečkovi menej popíjať. Odkaz má aj pre koalíciu
13 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalá europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová po sobotňajších eurovoľbách svoj jedovatý jazyk namierila ako na koalíciu, tak aj na opozíciu. Hlavne však proti Slovensku. Veď bez vypustenia dennej dávky jedu na rodnú krajinu by Nicholsonová mohla mať sama so sebou ešte väčší problém, ako štandardne. V statuse na Facebooku dokonca pánom z PS odkázala, aby menej pili.

Slovenské „osadenstvo“ Európskeho parlamentu sa výrazne obmení. Doterajšia europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová by si s víťazmi, teda s PS-kom, rada pripila, no „bublinky“ radí odložiť o päť rokov. Lebo aktuálne podľa nej vo voľbách zvíťazil extrém a PS je v tom extréme osamotené. Cez vynadanie Slovensku do vulgárnej krajiny homofóbov a nenávistníkov sa tak vo svojom statuse dopracúva k faktu, že PS síce má hračku, no nebude sa o ňu s kým mať deliť a na to sa spoliehať nedá.

Noví slovenskí europoslanci

Slovensko budú v Bruseli/Štrasburgu zastupovať za Progresívne Slovensko Ľudovít Ódor, Ľubica Karvašová, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Lucia Yar, Michal Wiezik a Martin Hojsík. Za Smer-SSD Ľuboš Blaha, Erik Kaliňák a Judita Laššáková, Monika Beňová a Katarína Roth Neveďalová, za Hlas Branislav Ondruš a za Republiku Milan Uhrík a Milan Mazurek.

Najviac prednostných hlasov získali Ľudovít Ódor a Ľuboš Blaha. Koľko hlasov získal váš favorit?
Najviac prednostných hlasov v sobotných (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku získal líder kandidátky Progresívneho Slovenska (PS) Ľudovít Ódor (294.944 hlasov). Za ním nasleduje dvojka kandidátnej listiny Smeru-SD Ľuboš Blaha... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Ódor a Šimečka si zaslúžia bublinky. Nie však hneď

Ďuriš Nicholsonová sa prihovára víťazom volieb. Najskôr však PS-ku, s ktorým by si rada štrngla, veď šesť mandátov je podľa nej pekný výsledok a tak si aj Ódor, aj „mladý“ Šimečka zaslúžia bublinky.

„Slovensko by si z bubliniek rado uchliplo. Oslavovať a chlastať do rána? Vždy pripravení. Dôvod sa nájde. Vo svojej slniečkárskej bubline už dva dni počúvam reči z povolebnej party: šak to nedopadlo až tak zle. Šak sme to nakoniec dali. Šak progresívci vyhrali. Prestaňme sa klamať. Tak to šampanské zasa zaštupľujte, zahrabte do zeme a buchnite, až keď z toho bude koňak. O 5 rokov,“ schladila ich bývalá europoslankyňa vzápätí.

Zlizli si to aj ostatní

„Do Európskeho parlamentu ide našu krpatú krajinu s povesťou vrahov novinárov, homosexuálov a premiérov zastupovať to najohavnejšie, čo stvorila dezinfo scéna. Laššáková, Mazurek, Uhrík, Kali Jr. a vy, Blaha. Ste slovenské zlo vyrobené z ruského teflónu, po ktorom stečie úplne všetko. Aj salónne spôsoby európskeho parlamentu. EP na vás nie je pripravený. Ešte aj francúzsky ultra-nacionalista Jordan Bardella, divoký plemenný žrebec Le Pennovej, sa v EP krotil a nastavoval uhladenú časť svojej tváre. Vy takú ani nemáte,“ vŕši sa bývalá europoslankyňa na tých, ktorí vzišli z demokratických volieb.

A teraz „pome“ – nadať aj národu

„Pravé slovenské zlo je nevychované a ukričané. Nadáva prezidentkám do amerických ku*iev, uráža oponentov, obcuje s Bombicom, hajluje. A je úplne jedno, či má na anabolických ceckoch vytetovaný hákový kríž alebo či je naprataný v obleku sociálneho demokrata. Budú silní. Budú hlasní. Budú šokantní. Budú to ruskí špióni v EP. A aj oni budú Slovensko,“srší láskavosťou voči „svojim“ Ďuriš Nicholsonová.

Prezident Pellegrini pripomenul "slušnoľuďom": Musíme sa učiť rešpektovať výsledky volieb bez agresivity
Voľby sú sviatkom demokracie a jej súčasťou je aj rešpekt k rozhodnutiu ľudí v nich. Je úlohou politikov na Slovensku tento rozmer demokracie svojim voličom pripomínať. V exkluzívnom rozhovore pre TASR to povedal zvolený prezident SR Peter... Čítať ďalej
12 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Veď už hádam končí? Alebo nie...

„Eurovoľby nás vyzliekli donaha. Ukázali krajinu rozčesnutú na dve časti, ktoré nič nespája. Dva protipóly. Progresívci vyhrali nad Smerom, ale nie nad extrémom. Smer, to je dnes aj Republika, aj Hlas. Koho má PS? Kde sú jeho kamoši? PSko je ako jedináčik, ktorý by sa možno aj podelil s hračkami, ale nemá s kým. Kamoši sa minuli. Zostali zaseknutí niekde v spaľovacích motoroch. Extrém narastá. Valcuje. A už aj väčšinovo reprezentuje. Spoliehať sa na to, že nás zachráni jedináčik, je nebezpečné a naivné. Fakt by sme mali prestať piť,“ radí aj europoslancom Ďuriš Nicholsonová na záver.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik