PRAVDA ODHALENÁ! Orbán presne pomenoval, čo vlastne chce Západ od Ukrajiny
12 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Západní jastrabi chcú iba využívať prírodné zdroje Ukrajiny! Maďarský premiér Viktor Orbán tvrdí, že podporovatelia Ukrajiny na Západe sa len snažia využiť krajinu pre jej prírodné zdroje, pričom povedal, že vojna by sa mohla skončiť za deň, ak sa Európa zjednotí okolo pozície mieru, informuje Breitbart News.

Vojna nie je božím morom

Premiér Orbán v rozhovore pre HírTV povedal, že hlavným cieľom západných podporovateľov zástupnej vojny s Ruskom na Ukrajine je skôr rozširovanie „bohatstva a vplyvu“ než vágne predstavy o ochrane demokracie alebo zastavovaní údajných imperialistických ambícií Moskvy.

„Ukrajina je bohatá krajina na svoje zdroje a to je to, čo chcú získať. Na konci sú peniaze, moc, poľnohospodárska pôda a ekonomické príležitosti,“ povedal maďarský líder.

Orbán tiež potvrdil svoje presvedčenie, že Západ hrá nebezpečnú hru pri eskalácii konfliktu, pričom poznamenal, že na začiatku konfliktu by sa nemecký kancelár Olaf Scholz zaviazal iba „poslať prilby“ a teraz „máme nemecké tanky jazdiace po Ukrajine, Nemecké systémy protivzdušnej obrany sú dodávané a celá európska ekonomika je odrezaná od ruského energetického systému, ktorý inak poskytuje lacné a primerané dodávky".

"Vojna nie je donútením osudu, božím morom alebo kliatbou, ktorej sa nemožno vyhnúť, vojna je dôsledkom ľudských rozhodnutí," povedal .

Premiér, ktorý je hlavným zástancom mierových rozhovorov medzi Kyjevom a Moskvou, tvrdí, že „vojnu možno zastaviť a prímerie dosiahnuť za dvadsaťštyri hodín“.
Ďalšie Zelenského arogantné žobravé turné po Európe
Zelenskyj "oznamuje" Európe: "Takže už nemáme ani polovicu energie, potrebnej na zimu, budete dodávať". Stručne, jasne, drzo, bez pokory. Oznámenie a basta. Informuje agentúra RIA. Zelenskyj sa aktuálne v tomto zmysle vyjadroval na konferencii o... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Brožík
Orbánove slová majú podporu aj v americkom senáte

Tvrdenie maďarského vodcu, že ukrajinská vojna je len bojom o zdroje, zdanlivo potvrdil americký senátor Lindsey Graham, ktorý v nedeľnom rozhovore pre Face the Nation povedal, že veľké zásoby nerastných surovín na Ukrajine musia byť udržiavané mimo dosahu Rusov a komunistickej čínskej vlády.

„Sedia na 10 až 12 biliónoch dolárov kritických nerastov na Ukrajine. Mohli by byť najbohatšou krajinou v celej Európe... Ak teraz pomôžeme Ukrajine, môžu sa stať najlepším obchodným partnerom, o akom sme kedy snívali. Ukrajina a Západ by mohli využiť kritické nerastné aktíva v hodnote 10 až 12 biliónov dolárov, a nie ich dať Putinovi a Číne,“ povedal Graham.

Ukrajinský hospodársky zázrak - investori si prídu na nemalé peniaze
Okrem prírodných zdrojov Ukrajiny, medzi ktoré patria aj veľké ložiská zemného plynu, budú na prípadnej obnove vojnou zničenej krajiny zarábať nemalé peniaze aj zahraniční investori.
Douglas McGregor - Zelenskyj by si mal zbaliť kufre prachov a zmiznúť
"Kyjev riskuje, že zmešká veľmi rýchly úder" - varuje americký plukovník. Nelegitímnemu prezidentovi odkazuje, aby si čo najskôr "zbali svoje peniaze do lietadla, vlaku alebo čohokoľvek iného a pokúsil sa opustiť mesto." Informuje agentúra... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Brožík
Nemecký kancelár Olaf Scholz vo svojom prejave na výročnom stretnutí Svetového ekonomického fóra v Davose minulý rok predpovedal nemeckým podnikom po vojne „ ukrajinský hospodársky zázrak “ a povedal, že dúfajú, že sa bude viesť „Marshallov plán na dlhú dobu obdobia rekonštrukcie Ukrajiny“.

Potenciálny prínos rekonštrukcie zaujal aj spoločnosť BlackRock z titulu „Master of the Universe“, ktorá bola spolu s JP Morgan údajne využitá na riadenie rekonštrukcie krajiny a prilákanie vonkajších investícií do „obrovskej príležitosti“, ktorou je Ukrajina a jej vojnová budúcnosť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik