OBROVSKÁ TRAGÉDIA Len 6-ročnú ALŽBETKU strhol silný prúd RIEKY!
11 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Silné dažde, ktoré na mnohých miestach Slovenska spôsobili prívalové povodne, zdvihli aj hladiny riek. O život pritom prišlo len 6-ročné dievčatko, ktoré sa hralo na brehu Hrona. Nešťastie sa stalo v obci Pohorelá v okrese Brezno.

Mŕtve telo dievčatka našli za obcou hasiči, ktorí na Hron vyšli na člne. Informuje o tom TV JOJ. Malá Alžbetka sa mala hrať na brehu rieky a nešťastne spadnúť do vody. Voči silnému prúdu nemala šancu. Podľa slov miestnych tam malo byť dieťa dokonca samé, chodievalo sa tam hrať.

To, že niečo nie je v poriadku, si rodičia všimli údajne až po hodine. “Keď spadla, nikto nebol vonku. Naši chlapci boli hľadať, aj my sme boli na lúkach,” ozrejmila obyvateľka Pohorelej.

Voda bola po dažďoch vysoká

Kvôli vysokej hladine a silnému prúdu rieky po dažďoch, museli na búrlivú vodu vyjsť hasiči, ktorí na člne postupne prehľadávali rieku aj brehy. Hľadať pomáhali aj dobrovoľní hasiči a miestni obyvatelia.

Podľa hovorkyne krajskej polície v Banskej Bystrici Márie Faltániovej bolo telo zachytené na konároch. Našli ho niekoľko kilometrov za obcou. “Je to veľmi veľká škoda, voda bola aj mútna, pretože veľa pršalo,” priblížila obyvateľka.

Presné príčiny a okolnosti tragédie vyšetruje polícia, ktorá nariadila pitvu.

K podobnému nešťastiu došlo na Hrone len pred pár dňami

MIMORIADNE NEŠŤASTIE! Bratia Marek (21) a Jano (22) zmizli pod HLADINOU rieky Hron!
V sobotu (8. júna) sa v rieke Hron začali topiť viacerí ľudia. Kúpať sa šli siedmi, ale na breh sa dostali len piati. Dvaja z nich, bratia Marek (21) a Jano (22), zmizli pod hladinou. Záchranným zložkám sa ich zatiaľ nepodarilo nájsť, informuje... Čítať ďalej
09 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik