Europoslankyňa Laššáková nevylúčila, že jej asistentom bude Danny Kollár
11 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Smer-SD dosiahol fantastický výsledok, zhodnotila po sobotných (8. 6.) voľbách do Európskeho parlamentu (EP) líderka kandidátnej listiny Monika Beňová. Spolu s ňou sa do EP za vládnu stranu Smer-SSD dostala, okrem iných, aj právnička Judita Laššáková.

Kto je Judita Laššáková.

V tohtoročných eurovoľbách úspešne kandidovala ako nestraníčka za Smer-SSD, pričom dosiahla vynikajúcich 87.166 preferenčných krúžkov.

Vyštudovala právo na bratislavskej Paneurópskej vysokej škole. Spolupracovala napríklad s InfoVojnou či s Danielom Bombicom alias Dannym Kollárom.

Do roku 2022 pôsobila aj ako asistentka europoslanca Miroslava Radačovského, ktorý sa do europarlamentu vo voľbách 2019 dostal na kandidátke ĽSNS. Krátko po zvolení sa však Radačovský od ĽSNS dištancoval a stal sa lídrom novej strany Slovenský patriot. Po odchode od Radačovského bola Laššáková asistentkou maďarskej europoslankyne za Fidesz Lívie Jároki.

Zameranie v EP

Na pondelkovej tlačovej konferencii po eurovoľbách Judita Laššáková vyhlásila, že projekt európskej integrácie nechápe ako cieľ, ale skôr ako cestu alebo prostriedok k tomu, aby sa občania členských štátov EÚ mali lepšie, žili v mieri a aby mali adekvátne sociálne zabezpečenie. Uviedla, že sa bude uchádzať o členstvo vo výbore na ochranu spotrebiteľov v rámci EP. “A určite sa budem zameriavať aj na ústavno-právne veci,“ doplnila úspešná kandidátka.

Novinárov zaujímalo iba jedno

Na tlačovke sa novinár portálu Aktuality.sk priamo opýtal Laššákovej,či vie na tlačovej konferencii vylúčiť, že si so sebou zoberie do europarlamentu známeho streamera a “spolupracovníka z minulosti“ Daniela Bombica. Laššáková odpovedala, že  Kollára by nenazvala spolupracovník z minulosti. “Takto, ja určite budem naďalej natáčať videá s pánom Dannym Kollárom. Ale dali ste mi dobrý nápad, určite o tom pouvažujem. Ďakujem,“ vysvetlila novozvolená poslankyňa EP na margo možnej budúcej spolupráce s Kollárom pri jej vykonávaní mandátu.

“Takže to nevylučujete?“ Zopakoval otázku redaktor. „Nie,“ zopakovala Judita Laššáková.

Nie je však známe, či novinár z Aktualít myslel konkrétne spoluprácu Dannyho Kollára ako potenciálneho poradcu alebo asistenta poslankyne EP Laššákovej.

Čo na to Kollár?

Danny Kollar túto tému na svojom účte sociálnej siete X najprv nazval „bludom“, no teraz sa svojich fanúšikov prostredníctvom hlasovania pýta, či by mal takúto pozíciu vziať.

Akokoľvek, napriek tomu, že ho stíha polícia a je na neho vydaný zatykač, asistentom Laššákovej by sa mohol stať, keďže nie je právoplatne odsúdený a právne sa na neho hľadí ako na nevinného a nemá zatiaľ ani záznam v registri trestov.

B. Ondruš chce urobiť všetko preto, aby v EP reprezentoval záujmy SR
Zvolený poslanec do Európskeho parlamentu (EP) za Hlas-SD Branislav Ondruš sľubuje, že v Európe bude hlasom ľudí zo Slovenska. Urobí všetko preto, aby vždy reprezentoval národno-štátne záujmy Slovenska. Skonštatoval to na pondelkovej tlačovej... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.