Dôrazné varovanie Číny rusofóbnym militaristom
12 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Čína sa takto ostro a jasne ešte nikdy nevyjadrila. V "predvečer" rokovania predstaviteľov zoskupenia štátov BRICS poslala do USA, do centrály NATO a do vedúcich inštitúcií Európskej únie v podstate ani nie odkaz, ale ultimátum. Informoval web vasevec.info.

Čína je pripravená postaviť sa spoločne s Ruskom proti všetkým vonkajším silám. Uviedol to čínsky minister zahraničia Wang I. 

Pozor, ešte je tu aj tretia veľmoc!

„Čína je pripravená spolupracovať s Ruskom na udržaní strategickej spolupráce, identifikácii potenciálu spolupráce, identifikácii vonkajších prekážok a podpore stability bilaterálnych vzťahov,“ vyhlásil Wang I.

Počas rokovaní si čínsky a ruský minister vymenili názory na súčasnú medzinárodnú a regionálnu situáciu a tiež na problém ukrajinskej krízy.

Summit ministrov zahraničných vecí krajín BRICS sa koná v pondelok a utorok za účasti asi 20 až 25 krajín, vrátane „desiatky“ asociovaných štátov.

V Rusku zvažujú účinnejší úder na "Západ", ako je jadrový
Michail Deljagin, popredný ruský ekonóm tvrdí, že "existuje spôsob, ako potrestať Západ – a je účinnejší ako jadrová vojna". Jeho predstavu popísal web svpressa.ru. Áno, je to možné a dokonca v súčasnej atmosfére i s ohľadom na to, ako voči Rusku... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.