Ďalšie Zelenského arogantné žobravé turné po Európe
11 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Zelenskyj "oznamuje" Európe: "Takže už nemáme ani polovicu energie, potrebnej na zimu, budete dodávať". Stručne, jasne, drzo, bez pokory. Oznámenie a basta. Informuje agentúra RIA.

Zelenskyj sa aktuálne v tomto zmysle vyjadroval na konferencii o obnove Ukrajiny v roku 2024 v Nemecku. 

Nejak si zmýlil bojisko

Ukrajina má len polovičnú kapacitu elektrární, ktorú bude potrebovať budúcu zimu. Na európskej konferencii Ukraine Recovery Conference 2024 v Nemecku to uviedol nelegitímny šéf kyjevského režimu Vladimir Zelenskyj.

„V dôsledku útokov ruských rakiet a bezpilotných lietadiel už bolo zničených 9 gigawattov energie. Pritom maximálna spotreba energie na Ukrajine bola minulú zimu 18 gigawattov. Takže polovica z toho je už preč,"  - povedal Vladimír Zelenskyj .

A tak dodajte!

Od lídrov európskych krajín žiadal zariadenia na opravu odstavených elektrární a, samozrejme, peniaze a dodávky energií.

„V nasledujúcich troch až štyroch mesiacoch musíme zaviesť rýchlu a nenákladnú obnovu všetkých energetických zariadení, ktoré je teraz možné obnoviť. Žiadame od vás zariadenia  a priamu finančnú podporu,“ povedal Zelenskyj európskym lídrom.

A Leyenová zas v tranze

V reakcii na to predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen sľúbila 1000 generátorov a solárnych panelov. Zariadenie podľa nej čoskoro privezú na Ukrajinu. A hovorila zas o euromiliardách, ktoré mať EÚ poslať do kbezodného Kyjeva.

V Rusku zvažujú účinnejší úder na "Západ", ako je jadrový
Michail Deljagin, popredný ruský ekonóm tvrdí, že "existuje spôsob, ako potrestať Západ – a je účinnejší ako jadrová vojna". Jeho predstavu popísal web svpressa.ru. Áno, je to možné a dokonca v súčasnej atmosfére i s ohľadom na to, ako voči Rusku... Čítať ďalej
11 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik