Maďarská aliancia si má po neúspechu v eurovoľbách voliť nové vedenie
10 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Maďarská aliancia považuje výsledok sobotňajších (8. 6.) volieb do Európskeho parlamentu (EP) za neúspech. Vzhľadom na to si bude 28. septembra na kongrese voliť nové vedenie vrátane republikového predsedníctva strany. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Évi Pálinkás.

"Napriek tomu, že sme percentuálne dosiahli lepší výsledok, získali sme menej hlasov ako v prvom kole prezidentských volieb. Keďže sa nám nepodarilo osloviť dostatočný počet maďarských voličov a účasť na juhu Slovenska bola nižšia ako vo zvyšku krajiny a opäť veľa voličov odovzdalo svoj hlas slovenským stranám, nebola dosiahnutá hranica piatich percent," skonštatovala strana a poďakovala sa za získané hlasy voličov.

Maďarská aliancia získala vo voľbách 3,88 percenta hlasov voličov, čo jej nestačilo na mandát v EP. Víťazom eurovolieb na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov. Nasledovali Smer-SD (24,76 percenta), Republika (12,53 percenta), Hlas-SD (7,18 percenta) a KDH (7,14 percenta).

Reakcie víťazov po zverejnení oficiálnych výsledkov
Víťazom volieb do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa stalo Progresívne Slovensko (PS) (27,81 percenta), nasleduje strana Smer-SD (24,76 percenta), tretie je hnutie Republika (12,53 percenta). Do europarlamentu sa dostali aj kandidáti za... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.