Vedia to už všetci, iba Zelenskému to "nedoplo"
09 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

"Kyjev prehral." Na Zelenského fatálnu chybu upozornil bývalý poradca Pentagonu. Rozhodnutie Vladimíra Zelenského obetovať životy Ukrajincov naznačuje nevyhnutnú porážku Kyjeva, povedal Theodore Postol, profesor na Massachusetts Institute of Technology (MIT), bývalý poradca Pentagonu, v rozhovore pre kanál Dialogue Works na YouTube. Informácie spracovala agentúra RIA.

„Zelensky ničí svoj vlastný ľud fantastickou rýchlosťou, takže už iba obmedzená skupina úplných ignorantov na Západe môže mať dojem, že čokoľvek, čo sa teraz deje, môže zachrániť Ukrajinu, ktorú v tomto konflikte už jej vodca stratil,“ povedal bývalý poradca Pentagonu Postol.

Podľa profesora je demografická situácia na Ukrajine „čiernou dierou“

„Zelenskyj do tejto diery hádže stále viac nevinných ľudí, ktorí čakajú na mlynček na mäso, na bojisku nemajú šancu,“ dodal poradca.

A Putin to vie...

Nedávno prezident Vladimir Putin na SPIEF (Petrohradské ekonomické fŕum - pozn. red. HD) povedal, že totálna mobilizácia na Ukrajine problém nevyrieši, keďže kryje, aj to iba ťažko, len bojové straty. Navyše, dodal ruský líder, Ukrajincov chytajú na uliciach, ale tých, ktorí tam chcú bojovať, je málo. A zároveň podľa neho americká administratíva trvá na znížení mobilizačného prahu na Ukrajine na 18 rokov. Čiže, čoskoro pôjdu na front už aj deti.

"To sme chceli." USA otvorene hovorili o Rusku

Spojené štáty už desaťročia chcú, aby Európa investovala viac peňazí do zbraní na konfrontáciu s Ruskom, povedal americký analytik Max Bergman pre RIA Novosti. Lenže, "Západ" už ľudský potenciál v podobe mužov z Ukrajiny a čiastočne aj žien na fronte minul a zbrane bez ľudí nie sú ničím.

Spojené štáty hlásia novú "epidémiu", ktorá zasiahla Ozbrojené sily Ukrajiny
Vojaci Ozbrojených síl Ukrajiny sú závislí od energetických nápojov. Nová "epidémia" v ukrajinskej armáde sa spomína v článku amerického vydania The New York Times, ktorého výňatky cituje RIA Novosti. Energeťák náš každodenný "Ráno, keď sa... Čítať ďalej
09 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.