Na celom území SR hrozia búrky. POZOR, tu môžu byť veľmi silné
09 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Na celom území Slovenska hrozia v nedeľu búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre juhozápad krajiny vydal zvýšenú výstrahu.

Výskyt búrok predpovedajú meteorológovia od poludnia na východnom a postupne i na ostatnom území Slovenska. Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom, nárazovým vetrom a krúpami.

Od 16.00 h až do polnoci platí zvýšená výstraha 2. stupňa pre juhozápadné okresy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Úhrny zrážok pri nich sa môže pohybovať od 30 do 50 mm v priebehu 30 minút. Sprievodným javom môže byť aj nárazový vietor s rýchlosťou 70 - 110 km/h, padať môžu tiež krúpy s priemerom nad 2 centimetre.

SHMÚ varuje pred možnými obmedzeniami, materiálnymi škodami i ohrozením zdravia. Výstraha pred búrkami na väčšine územia krajiny pretrvá až do pondelka (10.6.)

Zúčastní sa premiér na inaugurácii nového prezidenta?
S blížiacim sa termínom inaugurácie nového prezidenta Petra Pellegriniho, ktorá sa uskutoční budúcu sobotu – 15. júna, sa množia aj otázky, či sa jej zúčastní predseda vlády Robert Fico. Vieme, ako to teda bude. Je rozhodnuté – pre zdravotné... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.