VOLEBNÉ MORATÓRIUM SA PREDĹŽI MINIMÁLNE O TRI HODINY
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Volebné moratórium v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa predĺži minimálne o tri hodiny. Dôvodom je incident v jednej z volebných miestností v Palárikove. Vyplýva to z vyjadrenia predsedu Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduarda Burdu.

Slovensko si v sobotu (8.6.) volí poslancov do Európskeho parlamentu. Zvolených bude 15 zástupcov v 750-člennom zbore.

Europoslanci budú zvolení na 5 rokov. Každý občan si môže vybrať jednu stranu a maximálne dvoch kandidátov. 

Oficiálne výsledky budú známe v nedeľu (9. 6.) v noci.

Volebné moratórium sa však pre incident v Palárikove predlžuje minimálne o tri hodiny.

Aktualizované

"Čas volieb v tomto okrsku a v tých ďalších priľahlých sa predĺži v túto chvíľu minimálne o tri hodiny, to znamená, že aj samotné moratórium sa predlžuje o tri hodiny," poznamenal Burda na sobotňajšej tlačovej konferencii.

Solák spresnil, že vzorku neznámeho bieleho prášku odobrali na analýzu. Nejde podľa neho o nebezpečný materiál, ale treba počkať na výsledky analýzy. "Nemôžeme robiť nejaké predčasné závery a rozhodnutia vo vzťahu k otvoreniu volebnej komisie," povedal.

Viac v článku:

HLASOVANIE V PALÁRIKOVE PRERUŠENÉ! Našiel sa biely prášok. Zasahujú hasiči
Hlasovanie v troch volebných okrskoch v Palárikove v okrese Nové Zámky je prerušené. Dôvodom je biely prášok, ktorý sa našiel na hlasovacích lístkoch, potvrdili členovia okresnej volebnej komisie v Nových Zámkoch. Na mieste zasahujú policajti aj... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Dve z troch volebných miestností v Palárikove sú opäť otvorené

Dve z troch volebných miestností v Palárikove (okres Nové Zámky), ktoré uzatvorili v súvislosti s nálezom bieleho prášku, krátko po 10.00 h opäť otvorili. Informovala o tom polícia.

"Tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany," uviedla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru Prezídia Policajného zboru (PZ).

Neznámy prášok sa mal nachádzať na hlasovacích lístkoch, incident nahlásili približne o 9.00 h. Volebné miestnosti polícia zatvorila a budovu, v ktorej sa nachádzali, evakuovala. "Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu," dodala Hrabovská.

Incident v Palárikove eviduje aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). "Niekedy sa aj takéto incidenty udejú, ale, našťastie, sa nikomu nič nestalo. Takže ide o vec, ktorú musíme riadne prešetriť, a zabezpečiť to, aby ten priebeh bol plynulý," povedal s tým, že polícia robí všetko pre to, aby eurovoľby prebiehali v pokoji.

Ďalší incident, ktorý polícia zaznamenala, sa stal v Poprade. Kontaktoval ju občan s tvrdením, že mu neumožnili voliť. "Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom," uviedla policajná hovorkyňa.

Odvolil už aj Pellegrini: Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť (FOTO)
Odvolené! Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť. Využite preto aj vy svoje právo vyjadriť názor a príďte dnes voliť. Je to tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom. Uviedol to na sociálnej sieti zvolený prezident Peter... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková
      

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik