SMUTNÁ SPRÁVA pre Slovensko: Zomrela MAJSTERKA sveta, členka Siene slávy a hráčka STOROČIA
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Smutná správa zasiahla svet slovenského športu. Na svoj posledný odpočinok navždy odišla Anna Čápová. Jej profesionálnou doménou bola hádzaná. Vyhodnotená bola dokonca ako Hádzanárka Slovenska 20. storočia, informuje portál regiony.sk.

Anna Čápová odišla na druhý svet vo veku 89 rokov. Pochádzala z Veľkej pri Poprade. Počas svojej profesionálnej kariéry ako športovkyňa pôsobila v niekoľkých bratislavských hádzanárskych družstvách. Medzi nimi Kovosmalt, Lokomotíva a AŠK Inter.

Svoje brankárske schopnosti si precvičila aj v družstve pozemných hokejistov. Na tréningu chýbal pre iné hokejové povinnosti brankár Vladimír Dzurilla. Anna ho vtedy nahradila v bránke, čo bola pre ňu výborná príprava.

DRÁMA V MESTE Len 16-ročný BODOL mladíka nožom do HRUDNÍKA! Tým ale neskočil. ŠOKUJÚCE SVEDECTVO
Dráma v hlavnom meste. Iba 16-ročný tínedžer napadol a bodol mladíka mladíka z Ukrajiny do hrudníka. Dôvodom mali byť peniaze. Nebol to jediný útok v Bratislave. Celý incident sa mal stať vo štvrtok 6. júna na Miletičovej ulici v popoludnajších... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Majsterka doma aj vo svete

Ako hráčka hádzanárskeho mužstva Lokomotíva získala titul majstra Československa v roku 1956. V roku 1957 si odniesla titul majsterky sveta spolu s československou reprezentáciou v Belehrade v Juhoslávii, kde hrala na poste brankárky.

Podľa Slovenského olympijského a športového výboru podala vtedy excelentný výkon, a preto ju vyhlásili aj za najlepšiu brankárku majstrovstiev, a nominovali aj do svetového výberu šampionátu. “Ríšová jedinečným výkonom udivovala početné obecenstvo,” napísal v týždenníku Štart jediný očitý svedok z radov novinárov Jaroslav Hochel.

V jej pamätných spomienkach odznelo, že nikto vtedy nerátal s tým, že vôbec môžu pomýšľať nad medailou. „Nikto s nami na titul nerátal. Zahraniční odborníci boli v šoku. Už pred finále sme na ich žiadosť museli predviesť modelový tréning,“ uviedla vtedy Čápová.

Získala najvyššie ocenenia

Po aktívnej kariére pôsobila ako trénerka. Najprv trénovala žiačky a dorastenky i  druholigové ženy v HO Inter Bratislava. Počas jej trénerského velenia sa dorastenky Interu Bratislava stali majsterkami Slovenska.

Za jej úspechy a výborné výkony bola vyhlásená za hádzanárku 20. storočia. V roku 2011 bola zaradená aj do Siene slávy slovenskej hádzanej. “Anna Čápová – Ríšová patrí bezosporu k zakladateľom hádzanej so 7 hráčkami na Slovensku. Hádzaná sa prelínala vo veľkej časti jej života a významnou mierou sa pričinila o rozvoj tohto krásneho kolektívneho športu na Slovensku,” uvádza sportency.sk.

AKTUÁLNE Na Slovensko sa rútia VEĽMI NEBEZPEČNÉ BÚRKY! Vieme, kedy a kde udrú
V priebehu večerných a nočných hodín bude počasie opäť nebezpečné. Od západu by sa totiž mali dohnať silné búrky, ktoré sa následne počas celej noci budú pomaly pohybovať smerom k východu, píše portál regiony.sk. Ako predpovedá iMeteo, v priebehu... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik