Odvolil už aj Pellegrini: Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť (FOTO)
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Odvolené! Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť. Využite preto aj vy svoje právo vyjadriť názor a príďte dnes voliť. Je to tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom. Uviedol to na sociálnej sieti zvolený prezident Peter Pellegrini.

EÚ musí prijať rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní

Európska únia (EÚ) dnes stojí na rázcestí a musí prijať závažné rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní. V sobotu to skonštatoval zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý svoj hlas v eurovoľbách odovzdal vo volebnej miestnosti v obci Králiky pri Banskej Bystrici. Slovákov vyzval, aby prišli k volebným urnám a verí, že účasť bude tentoraz vyššia ako v roku 2019.

"Európske voľby nie sú len voľby o Európskom parlamente, ale sú to aj voľby, ktoré sa bytostne dotýkajú Slovenskej republiky," uviedol Pellegrini. Dodal, že EÚ bude musieť prehodnotiť viacero svojich politík. "Budeme musieť hovoriť o tom, ako EÚ zastaví prepad svojho priemyslu, hospodárstva a konkurencieschopnosti, aby sa naspäť vrátila medzi top ekonomické oblasti sveta, kde, žiaľ, svoje postavenie stráca," skonštatoval zvolený prezident.

Pellegrini vyzval Slovákov, aby sa v sobotu zúčastnili na voľbách do europarlamentu. "Pretože rozhodnutia, ktoré tam aj poslanci zvolení za Slovenskú republiku budú prijímať, majú často zásadný dosah na nás všetkých," uviedol. Najnižšiu volebnú účasť Slovenska v rámci Únie označil za "nepekné prvenstvo" a verí, že tentoraz príde ľudí viac.

FB/Peter Pellegrini

Tohtoročná kampaň je viditeľnejšia

Tohtoročnú kampaň vo voľbách do Európskeho parlamentu na Slovensku zhodnotil zvolený prezident ako viditeľnejšiu, členstvo Slovenska v EÚ označil za úspešný príbeh. "Slovensko sa posunulo v kvalite života výrazne dopredu, čo by sme bez členstva v EÚ a výrazných zdrojov, ktoré k nám plynú, nemohli dokázať," dodal Pellegrini.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu na Slovensku kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci volia 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie, zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny. Definitívne výsledky eurovolieb budú známe v nedeľu (9. 6.) po 23.00 h po ukončení hlasovania vo všetkých krajinách Európskej únie.

MINÚTA PO MINÚTE: Na Slovensku prebiehajú voľby do EP
VO VOĽBÁCH DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU ROZHODUJEME O NAŠOM VLASTNOM ŽIVOTE. Nastupujúci prezident Peter Pellegrini pozýva Slovákov k eurovoľbám a hovorí: Ísť v sobotu voliť je tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom! My sa k nemu... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik