OBROVSKÁ TRAGÉDIA Dvoch mladíkov, ktorých strhol prúd vody v Hrone, sa nepodarilo nájsť
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Dve osoby, ktoré strhol prúd vody v rieke Hron pri Šarovciach v okrese Levice, sa záchranárom doteraz nepodarilo nájsť. Pátracia akcia po dvoch nezvestných mužoch vo veku 20 a 22 rokov sa začala krátko pred 16.30 h, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Na priehrade pri Šarovciach sa podľa doterajších zistení polície malo kúpať sedem ľudí. Všetkých mal pravdepodobne strhnúť prúd vody. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky. Piatim osobám sa podarilo dostať na breh bez zranenia. Dve osoby zmizli pod hladinou rieky.

V lokalite sa začala pátracia akcia po nezvestných mužoch. Do pátrania sa zapojil psovod z oddelenia služobnej kynológie, špeciálna kynologická záchranná služba so psom určená na vyhľadávanie utopených a poriečne oddelenie Prezídia Policajného zboru Bratislava. Breh Hrona na člne prehľadávali aj členovia Hasičského a záchranného zboru. Všetky doterajšie pokusy nájsť nezvestné osoby boli neúspešné.

Čo sa stalo

Zdravotní záchranári zasahovali pri Šarovciach v okrese Levice. Na tiesňovú linku 155 prijali hlásenie, že v rieke Hron sa topí viacero ľudí.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti. Výjazd záchranárov potvrdila pre TASR hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

Do rieky Hron sa malo ísť kúpať sedem ľudí. Piatim sa podarilo dostať na breh, dvaja vo veku 22 a 21 rokov zmizli pod hladinou, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková. Na mieste zasahovali okrem policajtov, hasičov a záchranárov aj psovodi, ktorí prehľadávali okolie rieky.

AKTUÁLNE VÁŽNA NEHODA V TUNELI BRANISKO! Hlásia množstvo ranených aj DETI: Cesta je UZAVRETÁ
K zrážke dvoch osobných vozidiel došlo v sobotu pred 17.30 h v tuneli Branisko. Tunel je podľa polície obojstranne uzavretý. Pri havárii sa zranilo šesť osôb, z toho dve deti. Na mieste zasahujú hasiči, informoval TASR operačný dôstojník Krajského... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik