POZOR! Medveď aj tam, kde by ste ho nečakali!
08 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Hoci Slovensko žije mnohými inými aktuálnymi udalosťami, či problémami, obyvatelia horských obcí sú však stále v strehu kvôli pohybu medveďov. Počkať... horských? Veď okolie Nitry je takmer rovinaté a predsa aj tam pozorná kamera zachytila medveďa.

Kolíňany

Približne 10 kilometrov od Nitry v blízkosti obce Kolíňany sa medveď nepohyboval po prvýkrát. Podľa informácií portálu sprejnamedveda.sk sa mal maco vyskytnúť v katastri obce, nad Ulicou pod borinou, blízko obývanej časti, smerom ku kostolu.

Vedenie Kolíňan v tejto súvislosti požiadalo obyvateľov o zvýšenie opatrnosti pri prechádzkach v okolí obce a blízkych lesoch. Výskyt medveďa v tejto oblasti môže súvisieť aj s prebiehajúcou rujou, počas ktorej sa medvede objavujú aj na miestach, kam inak nezablúdia.

RegioJet po tragédii v Česku: Bezpečnosť cestujúcich a personálu je našou prioritou (VIDEO)
Po tragickej nehode v Pardubiciach RegioJet prijal jedno veľmi dôležité opatrenie. Z prevádzky úplne vyradil spacie vozne, ktoré podľa vedenia dopravnej spoločnosti mali konštrukčné nedostatky. Podľa agentúry SITA tak rozhodol na základe... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Nie je to po prvýkrát

Medvede v tejto lokalite neboli pozorované prvýkrát. Medzi obcami Čakajovce, Jelšovce a nitrianskou mestskou časťou Drážovce sa poľovníkom podarilo zachytiť aj na videu.

Zhruba osemdesiat kilogramov vážiaci mladý medveď sa vtedy v oblasti, kde je aj obľúbená cyklotrasa pohyboval približne o poldruha hodiny po polnoci. Že ide skutočne o medveďa potvrdilo dohľadanie stôp v nasledujúci deň.

sprejnamedveda.sk | V okolí Nitry videli medveďa niekoľkokrát

Kde všade?

V súvislosti so stále vypuklejším problémom výskytu medveďov v blízkosti ľudských obydlí, vznikla na portáli sprejnamedveda.sk aj mapa, ktorá je neustále aktualizovaná.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik