Marek Para: Záznamy z poľovníckej chaty sa našli aj u Matoviča v šuflíku (VIDEO)
09 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Advokát Marek Para je jedným z tých, ktorí od začiatku „vojny v polícii“ napriek tomu, že nie je politik, stál s členmi strany Smer na tlačových besedách, ktoré sa týkali či už Diany Santusovej (ktorú Para zastupuje, ako advokát) a vyšetrovacieho tímu Oblák, či neskôr, keď informovali o čurillovcoch. Para bol hosťom relácie Teraz takto s Ankou Žitnou.

Tu hovoril nie len o Santusovej a o Oblúku, ale aj o tom, z čoho sú čurillovci obvinení, o poľovníckej chate, ale aj o tom, že rodinné príslušníčky Čurillovcov majú k dispozícii dokumenty priamo z ÚŠP.

Čurillovci

Vroku 2021 na fiktívnom základe partia vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu spracovala uznesenie o začatí trestného stíhania tak, aby im boli umožnené invazívne úkony proti Diane Santusovej a tímu Oblúk. Týmto spôsobom chceli čurillovci odstaviť vyšetrovací tím od preverovania podozrení, ktoré ukazovali práve na nich. Tieto uznesenie postavili na troch úradných záznamoch - dva sa tímu Oblúk, ani Santusovej vôbec netýkali a tretí nepopisoval žiadnu trestnú činnosť.

„Čurillovci tak konali preto, aby im to umožnilo robiť invazívne úkony. Toto uznesenie bolo následnej zrušené generálnou prokuratúrou,“dodáva Para.

Kým sa Maďarsko ujme predsedníctva v EÚ prebehli dôležité rokovania na ministerskej úrovni (FOTOGALÉRIA)
Slovensko a Maďarsko majú k sebe blízko aj tým, že medzi našimi štátmi fungujú aj bohaté hospodárske kontakty v regiónoch. Navyše Maďarsko sa už o pár dní (1. júla) ujme predsedníctva v EÚ. Bratislavu navštívil maďarský minister národného... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Rozpustenie tímu Oblúk

Aktuálne sa prešetruje, ako prišlo k tomu, že za asistencie čurillovcov mohli ujsť traja ľudia, ktorí mali byť zadržaní.

„Zároveň potom nastala úplná perzekúcia Diany Santusovej a členov tímu Oblúk. Ten bol rozpustený a minister Mikulec tam nenáležito zasahoval, čo vyplýva aj z uznesenia generálnej prokuratúry, ktorým potvrdzovali vznesenie obvinenia čurillovcovm, kde príslušný prokurátor jasne konštatoval, že čurillovci nie len konali nejakým spôsobom, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa na tom zúčastňovali aj prokurátori bývalého ÚŠP a zároveň to malo politické pozadie,“hovorí Para s tým, že to bolo v prospech OĽaNO. Para má prístup k dôkazom, keďže je právnym zástupcom Diany Santusovej a ešte jedného poškodeného.

Čurillovci okrem iného robili aj zásahy do spisov tak, aby napríklad výpoveď, ktorá hovorila v prospech Norberta Bődőra, po ich zásahu hovorila proti nemu.

Poľovnícka chata

Záznamy na poľovníckej chate v Čifároch sa vyhotovovali pod zámienkou, že tam má dochádzať k pytliactvu, teda „porcovania koristi“. Nič také sa tam nedialo, no stretávali sa tam politici a advokáti, ktorí spoločne preberali rôzne aktuálne témy.

„Mali sa tam legalizovať, prať špinavé peniaze. Predpoklad, ktorý oni založili bol, že my tam porcujeme korisť. Keď videli, že si tam po prvýkrát nedelíme nejakú „zajačiu packu“, mali hneď ukončiť nahrávanie. Ale oni nie len že ľsťou získali nejaký príkaz na základe toho, že chceli overovať legalizáciu z príjmov z trestnej činnosti, ale oni aj keď zistili, že tam nič nezákonné nerobíme, pokračovali v tom nahrávaní a vyhodnocovaní našich stretnutí,“vysvetľuje Para a dodáva, že výsledky posúvali nie len ÚŠP, ale výstupy z toho, čo mali vidieť len operatívci a vyšetrovateľ, sa našli aj v šuflíku u Igora Matoviča.

Dobre informované manželky

Marek Para musel podať aj ďalšie trestné oznámenie. Zachytil v podstate nevinné video, ktoré nikdy nebolo zverejnené, no disponovali ním tri rodinné príslušníčky čurillovcov.

„Dokonca disponovali uznesením, ktoré mohol mať v držbe len prokurátor ÚŠP a dokonca ho zverejnili,“ hovorí Para o videu, kde sú aj jeho osobné údaje, pečiatka ÚŠP na uznesení. Podanie, kde je čiarový kód a pečiatka ÚŠP nemohli mať odnikiaľ, len z tohto úradu, keďže aj on, ako účastník konania takúto formu k dispozícii nemá a ak by ho aj mali z verejných zdrojov, tak je anonymizované.

Vicepremiér: Frustrovaná opozícia už nevie, čo od rozkoše (VIDEO)
V jednom z nedávnych rozhovorov Robert Kaliňák (Smer-SSD), minister obrany a podpredseda vlády povedal, že po atentáte na Roberta Fica v Handlovej, ktorý sfanatizovaný starec vykonal 15. mája, sa všetci, vrátane neho potrebujeme pozrieť do zrkadla.... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik