Hlas ľudu opozícii: Aj napľuť do ksichtu je vám málo!
08 | 06 | 2024 I Mária Škultétyová

Máme fakt sprostú opozíciu. Môj sused hovorí, že aj keby si ich šípovou chabinou šľahal po holej, ani tak im nevyhovieš. To už by potom kvičali ani svine na bitúnku, myslí si hlas ľudu Hlavného denníka Mária Škultétyová.

Ale vážne

Jediné, s čím by sa tá chamraď uspokojila, by bola moc v jej rukách. Keby Šimeľ bol premiér a šuster-kaderník ministrom pre všetko. To by chceli. Lenže takých tĺkov, čo pachtia po moci jak žobrák po kôrke chleba, tu fakt nepotrebujeme. Nech idú kade ľahšie. Nikto ich nedrží. Poriadnej roboty sa to nechytí, len huby otvára, a pindá. Načo sú nám?

Gröhling by aj mohol byť užitočný, keby sa posadil ku kopytu a pribíjal podrážky. Aj v našom meste by sa uživil. Alebo by mohol strihať a ondulovať brady. A Mišo nech ide...  Veď ja vlastne ani neviem, kam toho nedouka poslať. Vie on vôbec aj čosi robiť? Zatiaľ sa prejavil len ako kydač hnoja, vyvolávač protestov a teoretik na prevraty. Kydanie mu ide celkom dobre, mohol by sa zamestnať na farme a kydať spod kráv. Len sa bojím, že by mu tie kravské prdy uškodili. Zadusil by sa. Lepšie by bolo, keby robil bubeníka. Ale nemyslím takého ako Ľuboš, ktorý má kapelu, sedí a tak bubnuje. Myslím bubeníka ako spravodajcu. Chodiť po dedine s bubnom na bruchu, s dvoma paličkami v ruke a hlásiť správy ako Vincze. Len s tým hrdlom keby zašiel ku kováčovi, aby mu ho ukul aj na počúvanie. Aby mal hlas ako sváko Desátnik. Lebo to jeho mekotanie človeku trhá uši.

So svákom Desátnikom je spojený kus môjho detstva. Vtedy ešte v našej dedine nebol rozhlas s trúbami na stĺpoch. A tak všetky oznamy a správy ohlasovali sváko Desátnik. Tak sme ich volali. Aké mali priezvisko, to vám nepoviem, lebo ho ani neviem. Ale to nie je dôležité. Sváko boli čosi také ako denník N alebo RTVS či Markíza. Akurát že sme na nich tak nenadávali. Sváko nikdy neštrajkovali, vždy prinášali čerstvé správy.   

Párkrát urobili paličkami bum, bum, bum  a gazdinky nechali aj zásmažku na šporhelte a bežali na ulicu. Keď boli správy dlhé, aj zásmažka zhorela. Raz sa dokonca stalo, že jednej babke padlo vnúča z pece a zlomilo si nôžky. To naozaj, nesrandujem. My decká sme za svákom utekali po celej dedine. Pýtali sme si aj zabubnovať, ale boli lakomý, nedali nám. Keď už boli všetci vonku, sváko začali: „Dáva sa na známosť všetkým občanom, že títo gazdovia,“ „prečítali ich  mená, „ nesplnili kontingent a neodovzdali predpísané vajcá. A preto budú za ne poťahuvaní na okres.“ Priznám sa, že tento text som si vymyslela, lebo človek si všetko nepamätá, ale od pravdy som iste ďaleko nebola.

No čo poviete? Toto by hádam Miško zvládol

Ale to som sa trošku rozkecala a od pôvodnej myšlienky poriadne odbehla. Vráťme sa teda k podstate.

Šimečka a Gröhling sa nezaprú. Šimečka čakal od premiéra zmierenie a Grohling veľkosť štátnika. Obaja zapindali, že sa tak nestalo. Už sa opakujem, ale musím.  Pravdu má sused, keď  hovorí, že im ani šípovou chabinou po holej riti nevyhovieš.

Vám poviem, vy nemilá a nevážená opozícia!

Vy si ani slovo vážená nezaslúžite. Minister Kaliňák by toto oslovenie mal vážne prehodnotiť. Za zneváženie prejavu pána premiéra si zaslúžite akurát neúctu a opovrhovanie. Čo povedal, povedal od srdca, povedal to múdro a štátnicky. Dokonca aj tomu strelcovi odpustil a to by každý neurobil. A čo ste chceli? Aby sa vám pán premiér poďakoval? A za čo? Há? Za tú vašu nenávisť? Za to, čo ste ňou zavinili? Takým, ako ste vy, sa neďakuje, panáčikovia!  Aj napľuť do ksichtu je vám málo!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Martin Sarvaš: Medzi liberálmi v SND som si pripadal ako černoch na schôdzi Ku-klux-klanu (VIDEO)
Slovensko je neurotizované médiami! Šesťdesiate ôsme vydanie Diskusie na palete s textárom, hudobníkom a producentom Martinom Sarvašom. Na úvod odpovedá na otázku, či pravda víťazí aj dnes, viac ako tri desaťročia po tom, ako vznikol text k... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik