Zúčastní sa premiér na inaugurácii nového prezidenta?
08 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

S blížiacim sa termínom inaugurácie nového prezidenta Petra Pellegriniho, ktorá sa uskutoční budúcu sobotu – 15. júna, sa množia aj otázky, či sa jej zúčastní predseda vlády Robert Fico. Vieme, ako to teda bude.

Je rozhodnuté – pre zdravotné komplikácie spôsobené poraneniami pri atentáte, premiér podľa informácií portálu tvnoviny.sk na tomto akte prítomný nebude.

Zoznam hostí inaugurácie prezidenta určuje protokol, ktorý dohliada aj na prísne dodržiavanie presne stanoveného programu. Ten bol z bezpečnostných príčin upravený o niektoré opatrenia, ktoré však ministerstvo vnútra nemohlo konkretizovať. Isté však je, že premiér Robert Fico sa inauturácie nebude môcť zúčastniť.

Aj neúspešní kandidáti

Pozvánka Petra Pellegriniho na jeho inauguráciu smerovala aj všetkým neúspešným kandidátom o prezidentský post, z ktorých 6. apríla vyšiel ako víťaz práve on. Pozvánku podľa tvnoviny.sk dostala aj ruská ambasáda. Zoznam hostí určuje protokol. Ten robí dohľad aj nad každou drobnosťou, ktorá inauguráciu sprevádza.

Odvolil už aj Pellegrini: Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť (FOTO)
Odvolené! Každý hlas je dôležitý a môže rozhodnúť. Využite preto aj vy svoje právo vyjadriť názor a príďte dnes voliť. Je to tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom. Uviedol to na sociálnej sieti zvolený prezident Peter... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Po sľube do Dómu

Po tom, ako Peter Pellegrini zloží sľub, sa presunie do Dómu sv. Martina na slávnostnú sv. omšu. Nové bezpečnostné opatrenia už reagujú aj na atentát na premiéra – z programu bolo potrebné vypustiť podávanie rúk s občanmi a cesta pomedzi nich. Ďalšie prijaté bezpečnostné opatrenia však ministerstvo vnútra podľa jeho hovorcu Mateja Neumanna nemôže konkretizovať z takticko-bezpečnostných dôvodov.

Bez Roberta Fica

Po svätej omši sa nový prezident presunie do Prezidentského paláca, kde mu Zuzana Čaputová symbolicky odovzdá kľúče od paláca a tiež Prezidentskú kanceláriu, po čom sa všetci hostia zúčastnia slávnostného obeda.

Robert Fico bude chýbať, keďže stále bude v domácej liečbe. Tú si vyžiadal atentát, pri ktorom premiér utŕžil štyri strelné rany a na nemocničnom lôžku Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici po niekoľkých operáciách strávil dva týždne. Po nich je momentálne domácej starostlivosti a o jeho zdravie sa stará Nemocnica sv. Michala spadajúca pod rezort vnútra.

Premiér odvolil v nemocnici (FOTO)
VO VOĽBÁCH DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU ROZHODUJEME O NAŠOM VLASTNOM ŽIVOTE. Nastupujúci prezident Peter Pellegrini pozýva Slovákov k eurovoľbám a hovorí: Ísť v sobotu voliť je tá najlepšia odpoveď na udalosti, ktoré otriasli Slovenskom! V sobotu... Čítať ďalej
08 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik