Viktor Orbán posiela odkaz Robertovi Ficovi
07 | 06 | 2024 I Eka Balašková

Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí, že by sa rád stretol so slovenským premiérom Robertom Ficom, ktorému chce nie len vyjadriť spolupatričnosť, ale aj tlmočiť priania Maďarov. V rozhovore pre portál Mandiner hovoril aj o svojom vzťahu so slovenským premiérom.

Orbán sa vyjadril deň po tom, ako svoj príhovor zverejnil Robert Fico. Stalo sa tak 21 dní po atentáte, za ktorý vinu pripísal aj politikom a médiám, ktoré v spoločnosti vytvárajú doslova nepriateľskú atmosféru.

Sú priatelia

„Mám osobitný vzťah k Ficovi, ktorý sa z protimaďarského politika stal suverénnym politikom,“ povedal Orbán počas rozhovoru. Podľa vlastných slov mu pri správe o útoku ako prvé napadlo, že sme utrpeli vážnu ujmu. Vníma to tak, pretože v súčasnosti sú Slovensko a Maďarsko spojencami na európskej pôde a Robert Fico aj maďarskú menšinu potrebuje na zachovanie Slovenska. „Je jasné, že slovensko-maďarská spolupráca je v záujme jeho národa,“ povedal Viktor Orbán.

AKTUALIZOVANÉ Fico po prvý raz od atentátu prehovoril: ODPÚŠŤAM A VARUJEM (VIDEO)
Predseda vlády Robert Fico po prvý raz od atentátu z Handlovej prehovoril. Na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom adresuje všetkým Slovákom jasný odkaz. „Pred niekoľkými dňami sa ma pre moje politické názory pokúsil zavraždiť aktivista... Čítať ďalej
05 | 06 | 2024 | Eka Balasková

Vnímal štvavú kampaň

„Už niekoľko mesiacov sú Slováci štvaní proti Ficovi za to, že z provojnovej krajiny urobil promierovú,“ povedal Orbán. Doplnil tiež, že je v kontakte len s najbližšími spolupracovníkmi nášho premiéra, keďže ten z ostražitosti telefón nepoužíva. V rozhovore obvinil progresívnu ľavicu. Uviedol, že tá sa snaží Fica zničiť silou, kým v minulosti využívala len politické prostriedky a trestnoprávny systém.

„Čakám na príležitosť, aby som ho navštívil. Považujem za dôležité vyjadriť osobnú úctu a spolupatričnosť, ako aj vrúcne priania maďarského ľudu,“dodal Orbán.

Odpustil

Robert Fico vo svojom príhovore, ktorý prišiel 21 dní po atentáte odpustil strelcovi, ktorý bol podľa neho sfanatizovaný nie len opozičnými politikmi, ale aj médiami. Reakcie na Ficov pätnásťminútový príhovor sa niesli presne v tom duchu, v akom opoziční lídri pôsobia na verejnosť minimálne od  predčasných parlamentných volieb.

Stanovisko poslanca Národnej rady SR P. Kotlára k novelizovaným Medzinárodným zdravotníckym predpisom
Stanovisko poslanca Národnej rady SR a splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre preverenie procesuriadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID 19 MUDr. Petra Kotlára k novelizovaným Medzinárodným zdravotníckym predpisom schváleným 1.... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.