SHMÚ upozorňuje v piatok na búrky. Vydané sú výstrahy prvého a druhého stupňa
07 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

Počas piatka hrozia búrky najmä na strednom a východnom Slovensku. Vydané sú výstrahy prvého a druhého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

Výstrahy prvého stupňa pred búrkami platia od piatkového rána v celom Košickom a Prešovskom kraji i vo väčšine okresov Banskobystrického kraja. Tiež v okresoch Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Námestovo, Ružomberok a Tvrdošín.

Od 10.00 h sa má v Košickom a na väčšine Prešovského kraja zvýšiť výstraha na druhý stupeň. To isté platí pre okresy Brezno, Poltár, Revúca a Rimavská Sobota. Platnosť výstrah je predbežne do piatkového večera.

Silné búrky môžu byť v týchto oblastiach podľa SHMÚ spojené s prudkým lejakom s intenzitou od 30 do 40 milimetrov v priebehu 30 minút, s nárazmi vetra od 70 do 95 kilometrov za hodinu a s krúpami s priemerom dva centimetre.

Na väčšine povodia Dunaja platí na Slovensku najnižší stupeň hydrologickej výstrahy pre možnú povodeň z trvalého dažďa. V južnej časti okresu Nové Zámky je vydaný druhý stupeň hydrologickej výstrahy. Na stanici Štúrovo zároveň podľa SHMÚ prekročil tok Dunaja hranicu druhého stupňa povodňovej aktivity.

Záchranár zodpovedný utrpenie Sone pôjde namiesto väzenia do liečebne
Začiatkom septembra 2023 študentka Soňa vystúpila z MHD, domov však nedorazila. Na druhý deň ju našli pred nemocnicou v Petržalke - dobitú a s reznou ranou. Z jej únosu obvinili 54-ročného záchranára Iva. Vyšetrovanie bolo po ôsmich mesiacoch... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.