Pri Skalici sa údajne pohybuje medveď. Polícia to zatiaľ nepotvrdila
07 | 06 | 2024 I Ivan Mihale

V rekreačnej oblasti v Skalických horách sa pohybuje samec medveďa hnedého. Fotopasca zachytila medveďa v Častkove pred dvomi týždňami. V utorok (4. 6.) boli nájdené stopy v oblasti Hrubého Rinku. Existuje predpoklad, že ide o toho istého jedinca, informovalo mesto Skalica na sociálnej sieti.

Podľa mesta sa pravdepodobne jedná o samca, ktorý bol vytlačený zo svojho teritória a dočasne sa pohybuje v priľahlej oblasti.

Polícia: Informácie o pohybe medveďa v okrese Skalica sa zatiaľ nepotvrdili

Informácie o prítomnosti a pohybe medveďa v okrese Skalica sa zatiaľ nepotvrdili. Polícia však situáciu naďalej monitoruje. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

"Policajné hliadky preverili okolie mesta Skalica, a to na základe informácie zverejnenej na internete. Prítomnosť a pohyb medveďa v okrese Skalica nepotvrdili," priblížila.

Polícia kontaktovala aj miestne poľovnícke združenie, ktoré taktiež pohyb medveďa v tejto oblasti nezaznamenalo. "Situáciu však naďalej monitorujeme," dodala hovorkyňa.

Mesto Skalica vo štvrtok (6. 6.) večer na sociálnej sieti upozornilo na pohyb medveďa hnedého v okolí rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina.

Viktor Orbán posiela odkaz Robertovi Ficovi
Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí, že by sa rád stretol so slovenským premiérom Robertom Ficom, ktorému chce nie len vyjadriť spolupatričnosť, ale aj tlmočiť priania Maďarov. V rozhovore pre portál Mandiner hovoril aj o svojom vzťahu so... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.