Kým sa Maďarsko ujme predsedníctva v EÚ prebehli dôležité rokovania na ministerskej úrovni (FOTOGALÉRIA)
07 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Slovensko a Maďarsko majú k sebe blízko aj tým, že medzi našimi štátmi fungujú aj bohaté hospodárske kontakty v regiónoch. Navyše Maďarsko sa už o pár dní (1. júla) ujme predsedníctva v EÚ. Bratislavu navštívil maďarský minister národného hospodárstva Márton Nagy, aby tu vo štvrtok, 6. júna absolvoval rokovania s niekoľkými ministrami.

Okrem ministerky hospodárstva Denisy Sakovej, ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (obaja Hlas-SD) rokoval Nagy  aj s ministrom financií Ladislavom Kamenickým.

Denisa Saková

Ministerka hospodárstva SR na sociálnej sieti pripomenula, že v oblasti hospodárstva nás na celoštátnej úrovni spája fakt, že obe krajiny majú vysoký podiel automobilového priemyslu a obe sa uchádzajú o investície z Číny.

„Tieto aj ďalšie oblasti otvárajú veľký priestor na spoluprácu. Som veľmi rada, že na rokovaniach cítiť chuť podeliť sa o svoje skúsenosti a to na oboch stranách rieky Dunaj,“uviedla na Facebooku Saková.

Viktor Orbán posiela odkaz Robertovi Ficovi
Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí, že by sa rád stretol so slovenským premiérom Robertom Ficom, ktorému chce nie len vyjadriť spolupatričnosť, ale aj tlmočiť priania Maďarov. V rozhovore pre portál Mandiner hovoril aj o svojom vzťahu so... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Eka Balašková

Erik Tomáš

Minister práce, sociálnych veci a rodiny Erik Tomáš s Nagyom rokovali okrem iného aj o tzv. rodinnej karte, cez ktorú rodiny budú môcť uplatniť zľavy na tovary a služby, týkajúce sa starostlivosti o deti, na oboch stranách hranice. Tomáš na sociálnej sieti avizuje prípravu ďalších konzultácií.

„Na Slovensku i v Maďarsku je nezamestnanosť na historických minimách, napriek tomu sme si vymenili praktické skúsenosti, ako dostať na pracový trh aj zvyšných nezamestnaných,“ informoval Erik Tomáš na Facebooku.

Ladislav Kamenický

Maďarský minister národného hospodárstva Nagy na svojej štvrtkovej ceste do Bratislavy rokoval aj s ministrom financií Ladislavom Kamenickým. Hovorili spolu o viacerých, najmä o ekonomických a hospodárskych témach

„Témou rozhovorov bola aj vzájomná spolupráca medzi Slovenskom a Maďarskom. Dobré vzájomné vzťahy medzi krajinami sú veľmi dôležité,“ informoval minister financií.

Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Ministerstvo financií SR
Facebook / Ministerstvo financií SR
Facebook / Ministerstvo financií SR
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Denisa Saková
Facebook / Erik Tomáš
Facebook / Erik Tomáš
Facebook / Erik Tomáš
Facebook / Erik Tomáš
Facebook / Ministerstvo financií SR

HARABIN: Dozvie sa niekedy verejnosť kto je za atentátom na Fica?
Spoločnosť Meta každý deň potvrdzuje, že atentátnik mal komplicov. Prešli už tri týždne od atentátu na premiéra Fica a spoločnosť Meta, ktorá prevádzkuje Facebook doteraz neposkytla zálohované údaje z atentátnikovho profilu. Keď však bolo treba... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.