KONIEC NADVLÁDY! Putin vyhlásil, čo čaká Spojené štáty
08 | 06 | 2024 I Diana Zaťková
Vláda sa skončila! Dôsledky pre Západ by mohli byť katastrofálne. Po Putinovom vyhlásení sa ukázalo, čo čaká Spojené štáty. Rusko môže odovzdať rakety P-700 Granit americkým protivníkom, informuje agentúra RIA Novosti. 
 
Po varovaní ruského prezidenta Vladimira Putina pre Západ o dôsledkoch zásobovania Ukrajiny zbraňami dlhého doletu môže Moskva previesť nadzvukové riadené strely P-700 Granit do krajín, ktoré sú proti Spojeným štátom a NATO, napísal vojenský expert Drago Bosnich v článku pre InfoBRICS. 
 
„Dokonca aj staré sovietske rakety, ako napríklad masívna P-700 Granit, môžu účinne ukončiť západnú námornú dominanciu v ktorejkoľvek oblasti sveta,“ píše sa v materiáli.
Dôsledky pre Západ by mohli byť katastrofálne
Ako zdôraznil expert, Rusko môže dodať svoje silné protilodné rakety krajinám, ktoré sú proti Spojeným štátom a Severoatlantickej aliancii. Podľa jeho názoru by západné štáty mali brať varovanie Vladimíra Putina veľmi vážne, pretože dôsledky pre Západ by mohli byť katastrofálne.
 
Deň predtým ruský prezident Vladimir Putin poukázal na právo Moskvy reagovať asymetricky na dodávky zbraní s dlhým doletom na Ukrajinu. Poznamenal, že Rusko môže reagovať dodaním zbraní do tých oblastí sveta, kde sa uskutočnia útoky na citlivé ciele štátov, ktoré vyslali rakety ukrajinským ozbrojeným silám .
 
Ruský líder dodal, že presun vysoko presných zbraní dlhého doletu do Kyjeva je cestou k veľmi vážnym problémom. Takéto akcie úplne zničia medzinárodné vzťahy a podkopú bezpečnosť na planéte, uzavrel.
Obrovské straty ukrajinskej armády (VIDEO)
Viac ako milión zmizlo bez stopy. Aký je počet nenahraditeľných strát ozbrojených síl Ukrajiny? Ruské ozbrojené sily zabili, podľa najkonzervatívnejších odhadov, počas nepriateľských akcií asi pol milióna ukrajinských vojakov. Príšerné... Čítať ďalej
07 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik