Hlasovací preukaz sa dá vybaviť ešte v piatok, požiadať treba obec
07 | 06 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Hlasovací preukaz na voľbu v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku sa dá vybaviť ešte počas piatka. Požiadať oň treba osobne obec trvalého pobytu v jej úradných hodinách. Urobiť tak môže za voliča aj splnomocnenec. Obec vydá hlasovací preukaz bezodkladne. Informuje o tom na svojom webe ministerstvo vnútra. Voľby do Európskeho parlamentu (EP) sa budú na Slovensku konať v sobotu (8. 6.).

Spolu s hlasovacím preukazom musí volič vo volebnej miestnosti predložiť aj občiansky preukaz alebo pobytový preukaz občana Európskej únie. Volič môže s vydaným hlasovacím preukazom voliť aj v mieste trvalého pobytu, musí ho mať však so sebou.

V eurovoľbách kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny. Definitívne výsledky volieb sa zverejnia až po ukončení hlasovania vo všetkých štátoch EÚ. To sa očakáva v nedeľu (9. 6.) po 23.00 h.

Američania letia do vesmíru (VIDEO)
NASA: Vesmírna loď Starliner po prvýkrát odštartovala s posádkou. NASA oznámila, že kozmická loď Starliner odštartovala s posádkou prvýkrát 5. júna. Úspech Štart rakety Atlas s kozmickou loďou Starliner sa uskutočnil z kozmodrómu Cape... Čítať ďalej
06 | 06 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.