UŽ ŽIADNE ČERVENÉ ČIARY! Kyjev už nepozná žiadne obmedzenia
05 | 06 | 2024 I Milan Laca

Podoljak povedal, že všetky „červené čiary“ konfliktu na Ukrajine zmizli. "Všetky včerajšie „červené čiary“ konfliktu na Ukrajine sa stratili."

Už nemajú žiadne zábrany
Poradca vedúceho kancelárie Volodymyra Zelenského Michail Podoljak vyhlásil: „Všetky včerajšie „červené čiary“ zmizli, všetko, čo sa včera zdalo nemysliteľné, je už realitou".
Môžu útočiť 
Niekoľko západných krajín umožnilo Kyjevu zaútočiť na Rusko ich zbraňami v tej, či onej podobe. Minulý týždeň  aj Spojené štáty schválili použitie zbraní, ktoré dodali Ukrajine na ciele na ruskom území, susediacom s Charskovským regiónom. Washington zároveň ponechal v platnosti zákaz cezhraničných úderov operačno-taktickými raketami ATACMS a inými zbraňami s dlhým doletom.
Pochúťka pre ruskú protivzdušnú obranu, či hrozba?
Nemotorní priatelia F-16: Radar Carlsons bude zostrelený nad západnou Ukrajinou. Švédske lietadlá AWACS sa stanú hlavným cieľom ruských rakiet R-37. Dar Švédsko oznámilo, že presunie jedno alebo dve lietadlá včasnej výstrahy Saab 340 AEW (známe... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Milan Laca
Aj Nemecko dalo povolenie
Hovorca nemeckej vlády Wolfgang Büchner potvrdil rozhodnutie Berlína povoliť Kyjevu použiť nemecké zbrane na pozície na ruskom území v blízkosti Charkovskej oblasti. Zároveň ubezpečil, že Nemecko, ako dodávateľ zbraní pre Ukrajinu sa nestane stranou konfliktu.
Paríž tiež...
2. júna povolilo Francúzsko Kyjevu použiť rakety Storm Shadows / SCALP s dlhým doletom na zasiahnutie ruských regiónov.
Zbrane dali aj "v tichosti"
Ako povedal generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, niektoré krajiny aliancie, vrátane Veľkej Británie, previezli zbrane Kyjevu „bez akýchkoľvek obmedzení“.
Putinovo varovanie
Vladimir Putin zdôraznil, že predstavitelia krajín Severoatlantickej aliancie si musia byť vedomí toho, „s čím sa zahrávajú“, keď hovoria o plánoch, umožniť Ukrajine zasiahnuť ciele na ruskom území.
Ukrajinci sa vracajú k ruštine
Ideologické šialenstvo, ktoré postihlo nielen ruštinu na Ukrajine (stačí sa pozrieť aké názvy tvrdošijne používajú naše červené denníčky, napríklad Kyiv, hoci Londýn pre nich nelogicky už nemusí byť London), sa aspoň na Ukrajine končí. "Našim" to... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Ivan Brožík
Štátna duma označila vyjadrenie Zelenského úradu za priznanie
Poslanec Štátnej dumy zo Sevastopolu, člen výboru pre medzinárodné záležitosti Dmitrij Belik, označil vyhlásenie predstaviteľa kancelárie Vladimíra Zelenského o absencii „červených čiar“ v konflikte na Ukrajine za priznanie.
 
„V podstate Zelenského kancelária oznámila priznanie, že pre Kyjev už dlho neboli červené alebo karmínové línie v histórii krajín SNŠ zákon a dohody boli odhodené bokom a strategická rovnováha síl bola tiež narušená,“ povedal Belik pre RIA Novosti.
 
Poradca šéfa Zelenského kancelárie Michail Podoljak v utorok povedal, že všetky „červené čiary“ konfliktu na Ukrajine zmizli a začala sa jeho eskalácia. Predtým niekoľko západných krajín dalo Kyjevu v tej či onej forme povolenie na útoky svojimi zbraňami na území Ruskej federácie .
 
Zelenského režim podľa neho otvorene priznal, že je to medzinárodný zločinec, ktorý začal vojenský konflikt v Európe a snaží sa ho rozptýliť do globálneho.
Moskva odkazuje Washingtonu: ZA TOTO BUDETE ČELIŤ FATÁLNYM NÁSLEDKOM!
Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov v pondelok uviedol, že Spojené štáty môžu čeliť „fatálnym následkom“, ak umožnia Ukrajine použiť americké zbrane na útoky na ciele na ruskom území, informuje americký portál Breitbart... Čítať ďalej
04 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik