Aj Česi sú v napätí: FICO PLÁNUJE VYSTÚPIŤ EŠTE PRED EUROVOĽBAMI! Už dnes? (VIDEO)
05 | 06 | 2024 I Diana Zaťková

Slovenský premiér Robert Fico možno v stredu (5. 6.) vystúpi s prvým verejným prejavom od atentátu z 15. mája. Predpokladá sa, že Fico prehovorí vo video posolstve na sociálnych sieťach v rámci finálnej fázy kampane pred voľbami do Európskeho parlamentu. Predseda vlády je od minulého týždňa v Bratislave v domácej starostlivosti a jeho stav si naďalej vyžaduje starostlivosť zdravotníkov, informujú české Parlamentní Listy.

Fico bol minulý týždeň, iba dva týždne po atentáte v obci Handlová, letecky transportovaný z nemocnice v Banskej Bystrici do Bratislavy do domácej starostlivosti. Podľa informácií serveru TN.nova.cz by mohol Fico v stredu vystúpiť s prvým prejavom od atentátu, konkrétne vo videu na sociálnych sieťach, kde by mal podporiť stranu Smer-SD pred eurovoľbami.

Minister obrany Robert Kaliňák dokonca naznačil, že by sa Fico mohol ukázať na tlačovej konferencii. Tomu ale nič nenaznačuje, najmä potom, čo bol Fico v pondelok znova na niekoľko hodín hospitalizovaný v Nemocnici svätého Michala v hlavnom meste. Práve lekári z tejto nemocnice sa o slovenského premiéra starajú v domácej starostlivosti.

Dôvod hospitalizácie zostal bez komentára, podľa Kaliňáka Fico podstupuje rekonvalescenčné a rehabilitačné procedúry, pretože má premiér poškodené tráviace a pohybové ústrojenstvo. „Zotavovanie premiéra si ešte vyžiada nejaký čas,“ povedal Kaliňák.

Medzitým sa sprísňujú ochranné opatrenia okolo Ficovho domu v Bratislave. Ešte minulý týždeň sa okolo domu mohli pohybovať novinári a fotografovať a natáčať reportáže, to už od pondelka nie je možné.

"Rozsah, formy a metódy tejto ochrany sú pod stupňom utajenia, preto sa k podrobnostiam nemožno vyjadrovať," podotkol hovorca Úradu na ochranu ústavných činiteľov Matej Neuman. 

Publicista o eurovoľbách: Ak vystúpi Fico, môže ešte poriadne zamiešať karty!
Z trojice volieb, ktoré na Slovensku nasledujú v tesnom slede za sebou, už parlamentné aj prezidentské voľby zaznamenali vysoký záujem voličov. Nadpriemerná voličská účasť sa preto dá očakávať aj pri voľbách do Európskeho parlamentu (EP). V TASR TV... Čítať ďalej
05 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik