TO NEMÔŽU MYSLIEŤ VÁŽNE! Progresívne Slovensko a denník N už nepoznajú hranice
03 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Začiatkom februára tohto roka sa vzdal svojho poslaneckého mandátu Tomáš Hellebrandt z Progresívneho Slovenska. Ako dôvod najskôr uviedol „osobné dôvody“, neskôr však na verejnosť prenikla informácia, že pán Hellebrandt má závažné ochorenie, o ktorom dokonca neinformoval ani personál žilinskej nemocnice, kde sa podrobil zákroku. Jeho kolegovia vtedy všetkých častovali nepeknými obvineniami za zverejnenie citlivej informácie. Ako to už býva, karta sa obrátila a zverejnenia takejto informácie sa dožadujú oni, nad čím sa pozastavila aj europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD).

Kvôli informácii o zdravotnom stave poslanca s infekčnou chorobou padlo vo februári aj trestné oznámenie zo strany ľudskoprávnej organizácie a voči tomu, aby bola verejnosť o takýchto veciach informovaná, sa ohradil predseda PS Michal Šimečka. Aktuálne „progresivistický informačný plátok“ Denník N spochybňuje závažnosť zdravotného stavu premiéra s tým, že by mala byť zverejnená lekárska správa o jeho zdravotnom stave. Monika Beňová si myslí, že aj tu je dôkaz dvojitého metra PS, ktoré podľa nej nemá žiadne etické hranice.

Padlo aj trestné oznámenie

„Správanie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina považujeme za neakceptovateľné, neprofesionálne a pravdepodobne aj protizákonné. Niekto z tohto zdravotníckeho zariadenia vyzradil citlivú osobnú informáciu a táto sa následne stala súčasťou súboja politických strán,“  povedal ešte vo februári riaditeľ Inštitútu ľudských práv Peter Weisenbacher. Voči „úniku informácií“ sa vtedy ohradil aj predseda PS Michal Šimečka.

V prípade progresívca Hellebrandta nastal NEČAKANÝ ZVRAT!
V stredu, 7. februára predpoludním Tomáš Hellebrandt (PS) odstúpil z pozície poslanca Národnej rady SR. Šéfka komunikačného oddelenia progresívcov zatajila veľmi vážny dôvod jeho odstúpenia – Hellebrandt sa 15 rokov lieči na vážne infekčné... Čítať ďalej
09 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Dnes sa toho dožadujú

Neprešlo ani pol roka a 15. mája sa jeden priaznivec PS rozhodol siahnuť na život slovenského premiéra, ktorý vzišiel z demokratických volieb. Nastal presne rovnaký únik informácií zo zdravotných záznamov premiéra a je vedené trestné stíhanie. Nie však ľudskoprávnou organizáciou, ako by sa mohlo zdať, ale generálnou prokuratúrou. Navyše, progresívci sú jedni z tých, ktorí sa vďaka spochybňovaniu správ z okolia premiéra, dožadujú zverejnenia informácií o jeho zdravotnom stave.

Denník N volá po transparentnosti

„Relatívne rýchly návrat Roberta Fica z nemocnice, kde podľa slov jemu blízkym politikov bojoval o život, vyvoláva otázky, zbytočné špekulácie, prehlbuje nedôveru. Ak by verejnosť od začiatku počula od lekárskych kapacít, že to, čo sa odohralo od štvrtka, je očakávaný alebo želaný vývoj, prijala by to, že premiér je už vo svojom byte, bez informačných šumov a internetových “expertíz”. Často od ľudí, ktorí boli niekedy na nejakej operácii a to im nahradilo dlhoročné štúdium aj prax.napísal Denník N vo svojom prehľade noviniek.

Zdroj: reprofoto FB MB | Europoslankyňa Monika Beňová

Beňová nemá najhoršiu pamäť

„Denník N spochybňuje zdravotný stav predsedu vlády Roberta Fica a “žiada” zverejnenie zdravotnej dokumentácie. Pamätáte si ešte, pár týždňov dozadu, aký cirkus robili kvôli tomu, že si niekto vôbec dovolil rozprávať o zdravotnom stave poslanca PS, ktorý je HIV pozitívny? Lebo nie je infekčný? Tak len dodám, že keď som bola s trojročnou dcérou prvý raz u zubára a dali mi vyplniť dotazník, tak tam bola otázka o HIV úplne bez podotázok o infekčnosti. Pre trojročné dieťa. Píšem o tom výlučne z dôvodu, aký „meter” je opäť používaný zo strany liberálnych médií,“ konštatuje Beňová vo svojom statuse na Facebooku.

Keby niekto strieľal na Šimečku, máme tu Majdan ako vyšitý! (VIDEO)
Atentát na predsedu vlády Roberta Fica bol podľa slov známeho spisovateľa a bývalého diplomata vyvrcholením dlhoročného “mediálneho šialenstva” proti jeho osobe. Za jednu z príčin polarizácie spoločnosti označil médiá a novinárov, ktorí sa zmenili... Čítať ďalej
03 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Nemajú hranice

„Dostrieľaný Robert Fico v „priamom prenose” má predložiť všetky zdravotné záznamy a zrejme aj rozbor moču verejnosti, rozumej teda denniku N a spol. a HIV pozitívny politik PS mal vlastne len „strach” o svoje súkromie. Ale prečo ma to ešte prekvapuje? Veď snaha o záchranu PS nemá hranice. Etické už vôbec,“uzatvára Beňová svoje zamyslenie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik