ŠKANDÁL! Leyenová skúša zmariť vyšetrovanie jej miliardových kšeftov! (VIDEO)
03 | 06 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) hovorí o škandále. A o nie malom škandále. Predsedníčka EK Ursula von der Leyenová podľa neho skúša za každú cenu zmariť vyšetrovanie svojich miliardových kšeftov. Tentokrát na to ide cez vyšetrovateľov, ktorým chce zobrať počítače, navyše zastavila rozpočet na ich IT oddelenie, hovorí Uhrík vo videu.

"Leyenová vie, že končí. Vie, že je zle. Že v prípade novej eurokomisie bude jej miliardový biznis predmetom veľkého vyšetrovania a že môže za to skončiť aj v putách. Preto chce (musí) znova kandidovať na predsedníčku Eurokomisie. Preto zametá stopy a snaží sa skomplikovať prácu vyšetrovateľom...," hovorí Uhrík.

Milan Uhrík už dávnejšie konštatoval, že Ursula von der Leyenová má na krku obrovský problém, kvôli ktorému „musí“ pokračovať vo funkcii. Je ním vyšetrovanie PfizerGate. Ak sa totiž táto obrovská kauza vyšetrí, von der Leyenová bez pardonu skončí v putách.

Pojednávanie, na ktorom sa o šéfke EK rozhodnúť sa malo konať 24. mája, no bolo odročené na začiatok septembra. Leyenová tak sa vyhla vysporiadaniu sa s potenciálnymi následkami prípadu, tesne predtým, než bude mať šancu uchmatnúť si druhé funkčné obdobie na čele EÚ.

Ursula von der Leyen musí vyhrať. INAK PÔJDE DO BASY!
Poslanecká imunita? V piatok, 24. mája sa malo konať súdne pojednávanie týkajúce sa zmiznutých textových správ Pfizer predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej a podozrenia z konfliktu záujmov. Bolo však odložené na 6. decembra, čo... Čítať ďalej
24 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

„Predsedníčku EK Leyenovú za jej nákup vakcín prostredníctvom súkromnej SMS komunikácie s riaditeľom Pfizeru vyšetruje už eurparlamentný výbor, Európsky dvor auditorov OLAF, ale aj Európska prokuratúra,“ pripomína Uhrík s tým, že EK zmluvy na nákup vakcín proti covidu za zhruba 30 miliárd tají pred každým, aj pred vyšetrovateľmi. Pripomína tiež, že Leyenová zmazala aj predmetnú SMS komunikáciu.

„V snahe zamiesť vyšetrovanie pod koberec, prišla nedávno EK s návrhom zastaviť financovanie pre IT oddelenie Európskej prokuratúry, ktorá jej miliardové SMS nákupy prešetruje. Ako europoslancov nás o tom informovala samotná riaditeľka prokuratúry, pani Kővesi. Obratom teda posielame vedeniu EK, ale aj vedeniu ďalších inštitúcií výzvu, v ktorej žiadame o okamžité obnovenie financovania IT oddelenia prokurátorov, ktorí Leyenovej korupciu prešetrujú,“ hovorí Uhrík a prikladá výzvu.

Repro foto z videa M. Uhríka

„Toto, čo sa deje len chvíľu pred eurovoľbami, je naozaj nehoráznosť. Nesmieme dovoliť, aby sa najväčší finančný podvod v dejinách únie len tak zamietol pod koberec. Toto im jednoducho nesmie prejsť,“ myslí si Uhrík a dodáva, že aj preto bolo podpísané Bukureštské memorandum.

Túto dohodu o spolupráci podpísalo 19 európskych vlasteneckých strán a v rámci tohto memoranda sa zaviazali zastaviť Leyenovú s jej pochybnými praktikami.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik