Viktor Orbán pozdravil Roberta Fica na obrovskom POCHODE ZA MIER
02 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Zostať mimo vojny a zachovať Maďarsko ako ostrov mieru. Toto je naše poslanie," povedal Viktor Orbán, premiér Maďarska na Pochode za mier, ktorý sa konal v sobotu (01.06) v Budapešti. Orbán na pochode pozdravil aj premiéra Roberta Fica, ktorý sa zotavuje po atentáte a poslal mu veľavravný odkaz.

Mottom tohtoročného mierového pochodu v Budapešti bolo: "Maďarsko nech zostane ostrovom mieru!"
 
Organizátor pozval ľudí na Margitin ostrov, pretože podľa neho európski lídri horia vojnovou horúčkou a je potrebné postaviť sa za mier.
 
Sobotňajší pochod bol už desiatym mierovým pochodom, naposledy sa uskutočnil pred dvoma rokmi 15. marca, kde premiér tiež predniesol prejav.Niekoľko minút pred pol štvrtou bol premiér pozvaný na pódium a Viktor Orbán začal tým, že požiadal o Božie požehnanie pre Zakarpatských Maďarov, ktorí čakajú na koniec vojny, zbavení svojich práv.

"Sme s vami". Premiér vyslal odkaz a pokračoval, že nie je ďaleko deň, keď sa ich osud zmení k lepšiemu.

Facebook: Viktor Orbán

Odkaz pre Roberta Fica

Viktor Orbán poslal odkaz aj svojmu slovenskému kolegovi, ktorý sa zotavuje z atentátu. Odkázal,  že Roberta Fica zastrelili, pretože bol za mier, ale vráti sa.

"Čakáme ťa späť, Robert, uzdrav sa čo najskôr!" – povedal predseda vlády.

Orbán potom povedal, že od posledného mierového pochodu uplynuli dva roky a: "...je dobré sa opäť vidieť". Dodal, že: "...nikdy pred európskymi voľbami sa nezhromaždili v takom veľkom dave" a povedal, že pred dvoma rokmi v parlamentných voľbách dosiahla najväčšie víťazstvo pravica a ľavicové jednotky utrpeli najväčšiu porážku. "Revali ako lev a potom sa ukázalo, že sú to papierové tigre."

Premiér dodal, že vtedajšie víťazstvo zvýšilo cenu akcií na politických burzách každého európskeho hlavného mesta, ale: "...napriek tomu, že chcú Maďarsko kúpiť, nie je na predaj, ani Bruselu, ani Washingtonu, ani Georgeovi Sorosovi". Podľa Orbána musia byť ľudia, ktorí sa zasadzujú za mier, poslaní do Bruselu a voľby do EP musia vyhrať.

Pokračoval, že vyhrali všetky voľby od roku 2006, sú najlepšími bojovníkmi a majú najväčšiu volebnú armádu.

Každá facka ide na správne miesto

Orbán povedal, že budúci týždeň bude stanovený svetový rekord v mobilizácii, pravica je na pokraji obrovského víťazstva a všetko hovorí v ich prospech: sila, vynaliezavosť, vytrvalosť, stav a schopnosti ich súperov.

"U nás je poriadok a sila, zatiaľ čo na druhej strane je násilie a tlak. Nechcú poraziť vojnu, chcú poraziť jeden druhého a každá facka ide na správne miesto."

Viktor Orbán citoval legendárne slová Istvána B. Hajdua: "Sme v obrovskej gólovej situácii..."Ako uviedol, akokoľvek je to jednoduché, je ľahké robiť chyby, rutina v kampani je jed a zabíja a víťazstvo vo voľbách si vyžaduje vášeň, pretože neexistuje víťazstvo v papierovej podobe. "Vášeň je palivom pravice a našou spoločnou vášňou je Maďarsko." Premiér dodal, ale varoval, že rutina zabíja v kampaniach. "Pohodlný človek chce fandiť z pohovky a nenamáhať sa na víťazstvo." Podľa jeho názoru "je potrebná vášeň", aby sa urobila víťazná voľba, "neexistuje nič také ako papierové víťazstvo".

Facebook: Viktor Orbán

Európa sa pripravuje na vojnu

Orbán potom povedal, že Európa sa pripravuje na vojnu a "odovzdanie úseku cesty, ktorá tam vedie", je oznamované každý deň.

Predseda vlády poznamenal: V PROVOJNOVOM VLAKU NIE SÚ ŽIADNE BRZDY A STROJ SA ZJAVNE ZBLÁZNIL.

Orbán uviedol tiež, že vie, ako sa vyhnúť fatálnym veciam. Pokiaľ ide o vojnu, citujúc text jedného z hitov Tank Trap, dodal: "Pre tých, ktorí chcú ísť do pekla, sú druhé dvere vľavo".

Provojnoví obhajcovia sa nesmú nechať presvedčiť, ale poraziť

Orbán vyhlásil, že sila pro-mierových síl je nevyhnutná a každý hlas pre Fidesz-KDNP má hodnotu dvoch, pretože podľa jeho slov to posilňuje Maďarsko, ktoré je mimo vojny. "Môžeme zostať mimo vojny len vtedy, ak maďarskí voliči posilnia vládu," dodal.

"Môžeme zostať mimo vojny v Maďarsku len vtedy, ak dosiahneme najväčšie volebné víťazstvo Európy." Dodal.

Orbán povedal, že ak vyhrá ľavica, je len otázkou času, kedy nás vojna dobehne. Premiér povedal, že provojnoví ľudia stratili zdravý rozum, pretože sú pripravení stretnúť sa s celým východom, pretože veria, že môžu vyhrať. "Provojnoví zástancovia vojny nesmú byť presviedčaní, ale porazení."

Orbán vyhlásil, že Európa nemôže vydržať ďalšiu vojnu, Maďarsko nepôjde do vojny. Ako poznamenal, "pred prvou svetovou vojnou bola Európa vládcom sveta, zatiaľ čo po druhej svetovej vojne nezostala vlastným vládcom". Povedal, že po ďalšej vojne už Európa nebude vo svojom orchestri udávať rytmus sveta a Maďarsko nemá z vojny čo získať, ale môže stratiť všetko.

"V dvoch svetových vojnách sme stratili jeden a pol milióna životov. Akú silnú krajinu by sme mali, keby ich mali teraz. Teraz chcú, aby sme sa zúčastnili ďalšej vojny. Nepôjdeme do vojny, aby to Brusel pochopil, preto to hovorím potichu. Na ruskom fronte nemáme čo robiť". Orbán zdôraznil a dodal, že hovorí nie vojenskému plánu, ktorý bol vypracovaný na Ukrajine v záujme veľmocí. Podľa jeho slov George Soros napísal pred 30 rokmi svoju vlastnú podvratnú knihu, podľa ktorej môže byť Rusko porazené západnou technológiou a východnou pracovnou silou.

"Maďarskú ľavicu financuje George Soros a maďarská ľavica kvôli vojne zrádza svojich vlastných promierových voličov." Vyhlásil.

Sme pokojná sila v strede Európy

Orbán spomenul skutočnosť, že Brusel sľúbil, že porazí Rusko sankciami, čo sa doteraz nedosiahlo, a podľa premiéra sú provojnoví lídri v súčasnosti vo väčšine, "ale nie je to prvýkrát, čo čelíme drvivým silám".

"Vždy si musíte kúpiť čas. Kto získa čas, získa pokoj."

Premiér Maďarska naznačil, že dnes sú pokojnou silou v strede Európy a stále Maďari žijú v mieri. Orbán sa opýtal, či sa vzdajú mieru, pretože zrieknuť sa mieru znamená zomrieť za Ukrajinu a: "....nezomrieme za iných v cudzích krajinách". Premiér uviedol, že kamkoľvek vojna vkročí, niet úniku. "Chceme darovať krv pre Ukrajinu? Nechceme!" povedal premiér.

"Jediným liekom na vojnu je mier a Maďarsko musí byť zachované ako ostrov mieru. To je naše poslanie." Povedal Viktor Orbán.

 
Politológ si podal denník N: Noviny, z ktorých sa valí iba nenávisť, sú zbytočné
"Natáčal videá s Blahom, konšpiroval o prezidentke a vyháňal vyšetrovateľov zo Slovenska." Takto predstavil Denník N nového predsedu strany Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka. Povedzte mi jeden jediný dôvod, prečo by som mal považovať tento jedovatý... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik