Progresívni konšpirátori zleteli z Tatry, tiahnu na podolia
02 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Viete si predstaviť, že by vám niekto sprístupnil zdravotnú dokumentáciu Šimečkovcov, alebo nejakých angažovaných novinárov mainstreamu? To by bolo mediálneho vresku a sťažností hádam až do susedných galaxií, nie iba na všetky medzinárodné mimovládne a iné "sorosovské" organizácie na Zemeguli. Teda, nie, že by to nebolo zaujjímavé čítanie. No a presne o to isté sa teraz snaží Denník N. Žiada detailné info zo zdravotnej dokumentácie premiéra. Zbláznili sa. Museli sa zblázniť. Definitívne im preplo.

Od prvých minút po atentáte na predsedu vlády Progresívne Slovensko konšpiruje spolu so svojimi riadenými mediálnymi titulmi tak, že keby to bolo v ére právomocí konšpirátorobijca Naďa, dal by ich okamžite vypnúť a ak by sa dalo, aj zavrieť a vyhostiť.

Konšpirujú o tom, že to ani atentát nebol, že strelec bol pošahanec a nie ich ideologický spriaznenec, konšpirujú o tom, že premiér to asi iba so svojimi spolupracovníkmi celé zinscenoval, že ho možno žiadna guľka netrafila, že nemocnica, to bolo iba divadlo a že tak isto je takým divadlom aj jeho domáca rekonvalescencia. Na druhej strane - úplne nelogicky až hlúpo súbežne s tým konšpirujú, že predseda vlády nie je schopný zastávať úrad, že štát nikto legitímne neriadi - zjavne je pre nich prečítať si ústavu príliš náročné na schopnosť čítať s porozumením.

Mali by si už konečne vybrať, čo vlastne chcú. Aby bol premiér zdravý a nič mu nebolo, alebo aby nebol vôbec.

Čo to je zdravotná dokumentácia

Právna úprava vedenia, spracúvania či poskytovania a sprístupňovania údajov zo zdravotnej dokumentácie je obsiahnutá v zákone č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti (ďalej len ako „zákon o zdravotnej starostlivosti“). V tomto zákone sú taktiež upravené práva pacientov a iných osôb, ktoré sa týkajú zdravotnej dokumentácie.

Prístup do „papierovej či elektronickej“ zdravotnej dokumentácie u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti má:

Pacient, blízke osoby (manžel alebo manželka, dieťa alebo rodičia alebo ich zákonný zástupca po smrti tejto osoby, a to v celom rozsahu; ak takáto osoba nie je, osoba plnoletá, ktorá s pacientom žila v čase smrti v domácnosti alebo jej zákonný zástupca.

Predpokladajme, že ani pán Šimečka, ani novinári z Denníka N nie sú v okruhu týchto osôb. Ak by boli, bolo by to skutočné celospoločenské prekvapenie.

Potom ešte zákon definuje ďalšie vybrané odborné právnické osoby z oblasti zdravotníctva a dokonca aj z ministerstvo obrany. Výnimky žiadne neuvádza.

Redakciu Denníka N  naozaj zákon ( medzi oprávnenými nahliadať do zdravotnej dokumentácie pacientov) nikde nespomína, rovnako ani stranícke orgány Progresívneho Slovenska.

Je to iba drzosť, neskutočná bohorovnosť, alebo neobmedzenosť? Teda, vlastne, obmedzenosť?

Je neskutočné, čo si nárokujú tieto doslova soldatesky, neobmedzení Verneho Roburovia, páni sveta. Stavajú sa nad zákon a to, že už dávno prekročili všetky medze slušnosti, etiky a morálky, im nič nevraví. Jediné - a teraz budem naozaj drsný - čo by som im v súvislosti so zdravím pána premiéra sprístupnil, by mohol byť tak použitý toaletný papier. Ospravedlňujem sa za túto paralelu citlivejším čitateľom, ale na do neba volajúcu drzosť niektorých samozuvancov sa dá odpovedať iba hrubou záplatou.

Bojovníci za GDPR sa krásne vyfarbili:-)) Bolo by fakt fajn nahliadnuť do ich zdravotných dokumentácií a počítať si tam čo - to - o ich duševnej kondícii.

Politológ si podal denník N: Noviny, z ktorých sa valí iba nenávisť, sú zbytočné
"Natáčal videá s Blahom, konšpiroval o prezidentke a vyháňal vyšetrovateľov zo Slovenska." Takto predstavil Denník N nového predsedu strany Hlas-SD Matúša Šutaja Eštoka. Povedzte mi jeden jediný dôvod, prečo by som mal považovať tento jedovatý... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik