Michal Kaliňák vysvetľuje, prečo sú PROGRESÍVCI ODTRHNUTÍ OD REALITY (VIDEO)
02 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Progresívne Slovensko je exkluzívny klub ktorý žije v bubline kaviarni a veľkomesta. Nemajú obsah k regiónom o čom svedčí aj ich predvolebný program. Obrovská snaha strhnutia tejto nálepky u nich spôsobuje to, že sa prepadli do populizmu a glosovania," zdôrazňuje štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) Michal Kaliňák (HLAS - SD).

Kaliňák je presvedčený, že doteraz si nevšimli, že: "...sme uvolnili ruky najmenej rozvinutým okresom so sumou 17 mil. eur a viac ako milión sme presunuli na špecifické okresy ktoré trpia chudobou ale nespadajú pod zákon o podpore najmenej rozvinutých okresov."

"Ani si nevšimli podporné mechanizmy ktoré sme zaviedli do týchto hospodársky slabých regiónov. Nevšimli si ani to, že každý týždeň máme v inom kúte Slovenska rezortný deň, ktorým získavame mandát od komunálnych lídrov na užitočné zmeny," dodáva.

Michal Kaliňák prízvukuje, že sa ukázali ako mimoriadne nepripravení na problematiku eurofondov.

"Nevšimli si, že vo výzvach sme od jedene posunuli do regiónov miliardu eur. Nechápu čo je tématicka koncentrácia, ktorá neumožňuje presun z kamier na vodovody. Bezzubo kritizujú čo dopustili. Napríklad keď sa ich eurolíder Ódor otočil chrbtom pomoci samosprávam s financiami, keď úradnícky minister Balík so svojim tímom v území hovorili jedno a konali presne opačne, kvôli čomu teraz v parlamente meníme legislatívu," dodáva.

"Je to ich vizitka, za nimi ostávajú reči, za nami musí zostať čo najviac výsledkov. Aj to je principiálny rozdiel medzi nami, čo žijeme s regiónmi a nimi, čo žijú povrchnosťou," konštatuje tiež štátny tajomník MIRRI Michal Kaliňák.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik