Mainstream našiel vinníkov nenávisti v spoločnosti a odsúdil ich
02 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Áno, už len potrestať, najlepšie popraviť. Veď kazatelia jedinej pravdy, jedinej morálky, majitelia jediného prípustného názoru v médiách vždy vystupovali ako vyšetrovatelia, prokurátori, žalobcovia, sudcovia a kati v jednej osobe. Obhajcu by ste v ich radoch hľadali naozaj ťažko. Škoda, že na Slovensku neexistuje trest smrti, to by bolo exekúcií "na hrdle" počas predchádzajúcich vlád po roku 2020! Veď napokon, opice ani nie sú ľudia, že?

S trpkým úsmevom som si najnovšie prečítal výhradu jedného z "komentátorov" (nahraďte si slovom ideológ) mainstreamu a zároveň "glosátora", primitívnej a vraj humoristickej, relácie, pri sledovaní ktorej človek neverí svojim očiam a ušiam, kto to tam čo zas kydá z úst na nositeľov iných ako jeho názorov. Niečo v zmysle ako "nemám žiaden pocit podielu na nenávisti v spoločnosti". Nečakal som, že by ho niekedy mal, ale tak isto som ani vo sne nečakal, že by mal niekedy tak ohavnú drzosť chváliť sa tým, že on na nenávisti v spoločnosti necíti žiaden podiel viny. Nuž ale, boľševik s niekoľkokrát prezlečeným kabátom zostane boľševikom navždy. A vždy nevinný a čistý ako ľalia. Prototyp hodnotového úbožiaka v radoch (či skôr križiackych hordách) médií hlavného prúdu. Klasický progresívny neomarxista.

Ideme sa zmierovať

A zas, ako inak, v červených denníčkoch čítam vyjadrenia kohosi nikoho s neznámym menom, nič nehovoriacim ani v profesii, ani v spoločnosti, ako mu prichádza "na vracanie" keď počúva tlačové besedy predstaviteľov koalície. Dva týždne po atentáte na predsedu vlády a dva dni po trápnom primitívnom hraní sa bratislavského snoba na atentát na prezidenta, je takéto "vracanie" naozaj výrazným príspevkom k zmierňovaniu nenávisti. Koľkokrát treba mainstreamu pripomínať jeho zvrátenú falošnosť a zákernú zlobu? Kým sa bude považovať za mainstream? Kým skutočne niekomu z opačného tábora "nerupnú" nervy a nevysvetlí to jeho pisálkom a pisálkam inak? Ešte to by tak chýbalo, Slovensko by po odznakoch "All for Kovačič" zaplavili odznaly "All for mainstream". Inak, nie je to príklad exemplárnej diktátorskej a totálne antidemokratickej drzosti hovoriť za "všetkých"? Kde vzali tú odpornú hnusnú a zároveň primitívnu ideu, že oni sa môžu a majú vyjadrovať za "all"?

Všetko to pripomína otrčený malíček pri pití šálky kávy

Falošnú noblesu bez základných znalostí etikety. Mainstream má najnovšiu tézu o tom, že nie, to nie on rozoštval spoločnosť natoľko, že jeho fanúšikovia, adoranti a konzumenti jeho jedinej pravdy nepáchajú atentáty na predstaviteľov demokraticky zvolenej moci. Že to jej voliči. Práve tento mainstream jednotne upravil slovník a publikuje jeden hnoj za druhým o tom, ako jeho fanúšikovia zvracajú pri sledovaní tlačoviek koalície, ako im prichádza zle a odpadávajú pri sledovaní a čítaní "informácií". Ale - veď - ľuďom už dávno prichádza zle a odpadávajú pri konzumovaní produkcie samotného mainstreamu! Nič iné (ak nerátame zakázanú, blokovanú a ekonomicky likvidovanú alternatívu) totiž na Slovensku v mediálnom priestore neexistuje. Je takéto vyvolávanie fajnovej nenávisti ešte novinárčinou? No nie je!

Je to iba jeden trápny ideologický hnus, amatérsky, primitívny, zúfalý, odporný a odsúdeniahodný. Veď ako som už písal vyššie - to nie sú novinári, to nie sú médiá, to je policajný útvar, to je prokuratúra, to sú súdy a aj basy s miestnosťami pre popravy zločincov. Teda tých, ktorí neakceptujú prikázanú, nariadenú zdeformovanú pravdu a rovnako neakceptujú nanútený názor, ktorý nie je ničím iným, ako koncentrovanou ideologickou propagandiou.

Rada na záver

Ak na niekoho z politikov, ktorých ste si zvolili v demokratických voľbách zas niekedy bude strieľať nejaký "sympatizant" Progresívneho Slovenska, prípadne odbachne rovno vás, neprotestujte, najnovšie sa totiž dozvedáme, že si za to môžeme sami. Lebo sme svine, z ktorých sa iným chce zvracať a svine sa predsa sezónne zabíjajú. Normálka, nie? Hlavne, "All for Kovačič", "All for Jan", "All for Šimečka"! Takto sa predsa glorifikujú mainstreamovou propagandou skutočné "obete".

Nedeľná lekcia pokory
Počas nediel sme si zvykli na pravidelné znôšky mediálnej nenávisti. Našťastie, už ich ubúda. Nenávisť vychádza z kurzu a kto to nepochopil, už sa ňou neuživí. Príkladom opaku doterajšieho trendu je text na sociálnej sieti, ktorého autorkou je... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik