EČV čakajú veľké ZMENY! Toto bude striktne ZAKÁZANÉ
02 | 06 | 2024 I Gabriela Fedičová

Slovenskí vodiči sa musia pripraviť na zmeny tabuliek s EČV.  EČV čakajú veľké ZMENY: Pribudne úplne nový druh! Toto bude striktne ZAKÁZANÉ

Slovenskí vodiči sa musia pripraviť na zmeny tabuliek s EČV. Hoci si priplatíte, na tabuľky si nebudete môcť dať napísať čokoľvek.

Ministerstvo navrhlo novelu zákona o cestnej premávke. Nachádza sa v medzirezortnom pripomienkovom konaní a počíta sa, že by novela mala začať platiť od budúcoročného júla. Čo všetko sa má zmeniť?

Nový druh tabuliek

Jednou zo zmien bude zavedenie nového druhu dočasných tabuliek. Prevozné ŠPZ začínajúce na písmeno C a rovnako aj tie s písmenom M sa budú vydávať v tzv. jednorazovej podobe. Informuje o tom portál topspeed.sk.

Prevozné EČV s písmenom C si teraz musia vodiči požičiavať a následne ich vracať. To je podľa rezortu komplikované.

Pri ešte neregistrovaných autách budú môcť vodiči získať jednorazové tabuľky. Budú mať časové obmedzenie platnosti a budú stáť 5 eur. Nebude potrebné ich vracať, len im prepadne platnosť. V prípade tohto nového druhu nebudú vyrobené z plechu. Vyrábať sa budú zo syntetického polyesteru.

Ďalšou zmenou bude vyhradenie tabuliek s EČV EL a EV čisto len pre elektrické autá. Už ich tak nedostanú plug-in hybridy.

Toto zakážu!

„Ministerstvo vnútra chce presnejšie definovať ŠPZ a slová, resp. spojenia písmen či symboly, ktoré po novom EČV nesmú obsahovať, pokiaľ vyjadrujú, alebo čo i len evokujú hanlivé výrazy, vulgarizmy či nevhodné slová,“ píše server.

Rezort chce rovnako aj zakázať propagáciu extrémistických skupín a hnutí. Tabuľky s EČV na želanie bude prísne posudzovať. Cieľom je, aby tabuľky nemohli ani len evokovať nevhodné výrazy.

„Záujem o voliteľné ŠPZ pritom výrazne narástol po minuloročných zmenách, keď sa štát rozhodol, že pri predaji automobilu už o pôvodné tabuľky EČV neprídete automaticky, ale pribudla možnosť si ich ponechať,“ uvádza topspeed.sk.

VAROVANIE odborníkov: Táto obľúbená POTRAVINA obsahuje nebezpečný JED! Otrávil sa aj len 14-ročný chlapec
Súčasťou zdravého životného štýlu je nepochybne aj konzumácia ovocia. Jeho benefity spočívajú vo vláknine, vitamínoch, minerálnych látkach, enzýmoch a antioxidantoch, ktoré vďaka nim dostávame do tela. Majú však ale aj svoju tienistú... Čítať ďalej
02 | 06 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik