Trump je vinný! Lenže - v Amerike zovrela trpezlivosť ulice
31 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

"Trump je teda na základe rozhodnutia súdu vinný. Lenže americká ulica sa po rozsudku ihneď ozvala." Informuje web parlamentnilisty.cz.

Dvanásťčlenná porota podľa informácie na citovanom webe uznala Donalda Trumpa vinným, a to vo všetkých bodoch obžaloby z falšovania dokumentov týkajúcich sa platby za mlčanlivosť americkej pornoherečke pred voľbami 2016. Trump proces označil za zmanipulovaný. Spravodlivý rozsudok podľa jeho slov vynesie až americký ľud v novembrových voľbách. Mnohí Američania si myslia, že rozsudok o vine Trumpovu základňu ešte posilní.

Amerike hrozia masívne nepokoje

Donald Trump "pri čítaní rozsudku sedel s kamennou tvárou, zatiaľ čo na chodbe v súdnej budove, kde bolo rozhodnutie po viac ako deviatich hodinách rokovania zverejnené, bol počuť jasot z ulice pod ním, informujme agentúra AP .

"Bol to zmanipulovaný, hanebný proces," povedal Trump novinárom po vynesení rozsudku. „Skutočný verdikt vynesie 5. novembra ľud. Oni vedia, čo sa stalo, a všetci vedia, čo sa tu stalo,“ odkázal podľa webu parlamentnilisty.cz na novembrové prezidentské voľby, na ktorých sa zúčastňuje ako kandidát Republikánskej strany.

Môže ísť aj do väzenia, súd o treste ete bude rozhodovať

Za falšovanie obchodných záznamov hrozia až štyri roky za mrežami. Prokurátor Alvin Bragg však doposiaľ nespresnil, či bude skutočne požadovať uväznenie obvineného.

Stanica Fox News z rozsudku vyvodzuje obrovské politické aj spoločenské dôsledky práve v súvislosti s voľbami, ktoré sa majú odohrať o päť mesiacov. Mnohí Američania sú pobúrení a tvrdia, že rozsudok hrubým spôsobom zasahuje do prezidentských volieb.

A preferencie stúpajú...

Výsledky prieskumov verejnej mienky pre Trumpa prudko vzrástli napriek jeho odsúdeniu. Toto je aktuálna volebná mapa na základe prognóz.

t.me/infantmilitario

Už nie je legitímnym prezidentom!
Autor ukrajinskej ústavy označil Zelenského za nelegitímneho prezidenta. Autor Ústavy Ukrajiny Tabačnik: Zelenskyj je po 20. máji nelegitímny. Skončil... Volodymyra Zelenského nemožno považovať za legitímneho prezidenta Ukrajiny, povedal jeden... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik