J. Blanár povedal, kedy bude môcť premiér Fico naplno vykonávať funkciu
31 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) potrvá niekoľko mesiacov, kým bude môcť po atentáte v polovici mája opäť naplno vykonávať svoju funkciu. V piatok to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD). O zdravotnom stave predsedu slovenskej vlády informoval svojich kolegov z členských krajín NATO, ktorí sa vo štvrtok (30. 5.) a piatok stretli na rokovaní v Prahe, informuje spravodajkyňa TASR.

Šéfovia diplomacií podľa Blanára vyjadrovali Ficovi aj Slovensku prejavy solidarity počas oboch dní, za čo sa im poďakoval. "Zároveň, keďže boli veľmi zvedaví, v akom zdravotnom stave sa nachádza, tak som ich informoval, že jeho stav sa, chvalabohu, zlepšuje, ale že tak či tak to bude trvať ešte niekoľko mesiacov, aby sa mohol naplno zapojiť do svojej funkcie," povedal minister.

Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici v piatok na sociálnej sieti potvrdila, že premiér je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Vo štvrtok absolvoval ďalšie kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili pozitívny vývoj jeho zdravotného stavu po atentáte. Rovnako sa v týchto dňoch začal proces jeho rehabilitácie. Podľa nemocnice bude fyzicky a časovo náročná.

Je to potvrdené! Premiéra previezli z banskobystrickej nemocnice domov
Premiér Robert Fico (Smer-SD) je už v domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, kde bol Fico hospitalizovaný. "Chcela by som preto touto cestou úprimne poďakovať jemu... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.