Galko sa asi zbláznil. Blaha poukázal na jeho "krvavé oči"
31 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Bezprecedentný útok na premiéra Roberta Fica šokoval celý svet a Slovensko sa z tejto udalosti iba pomaly spamätáva. Po útoku to chvíľami vyzeralo aj na zmier, minimálne na zmiernenie nenávistnej rétoriky zo strany liberálov. To však zrejme neplatí pre poslanca Ľubomíra Galka (OĽaNO), ktorý síce nepriamo, ale o to zlomyselnejšie chrlí statusy a podnecuje k ďalším útokom na koaličných poslancov. Tentokrát na podpredsedu NRSR Ľuboša Blahu (Smer-SSD). Ten prirodezene reaguje

Aby ste mali predstavu, čo za zverstvá je schopný Galko napísať, jeho status citujeme v plnom znení (ozaj, kde sú nohsledi z Mety teraz?): "Blahovi treba zaželať len to, aby sa šírenie jeho svinstiev o tom, že na Ukrajine bojujú banderovskí nacisti, dostalo do uší nejakému Ukrajincovi, čo bráni svoju vlasť, ktorému medzitým doma v jeho dome Rusi zavraždili otca - napríklad tak, že mu prebili kôl zospodu tela cez hlavu hore, tak, že mu vyšiel okom alebo mu ho rovno vrazili do hlavy, tak, že mu vytiekol mozog (obe autentické fotografie som videl) a aby sa s ním osobne stretol. Lebo toto, čo on robí v eurokampani (link na článok s jeho vyjadreniami je uvedený v prvom komentári pod týmto statusom), dokonca aj po smeráckom a aj ním ohlasovanom "zmieri" sa už nedá prejsť mlčaním alebo ospravedlniť jeho psychopatizmom alebo túžbou byť zvolený," napísal nevýrazný politický skrachovanec Galko.

Blaha reaguje

"Prečítajte si, čo napísal Galko. Prepáčte, ale mne to pripadá, ako výzva k tomu, aby ma zavraždil nejaký sfanatizovaný Ukrajinec," začal Blaha svoj status a tvrdí, že presne takéto hecovačky viedli k Cintulovi. A Galko v nich pokračuje, ešte pritvrdzuje. Prirodzené obavy znásobujú aj myšlienky, že z vojny na Ukrajine sa sem valia ľudia s vojnovou psychózou, hovorí sa, že sa tu rozlieza ukrajinská mafia a Galko tu vyzýva k tomu, aby sa o neho postarali, lebo chcú iba mier. To čo je?

"A potom nám idú vyčítať, že my sme tí zlí. Tkačenko dnes na Sme konšpiruje, že vlastne atentát na Roberta Fica vyhovuje nám v Smere. Už len čakám, kedy nás obvinia, že sme si premiéra postrelili sami," neprestáva sa čudovať Blaha.

"Vyzývajú nás k sebareflexii, chcú od nás ospravedlnenia. Im už dočista preskakuje. To my sme vinní? Nijako im to nepomáha. Ľudia vidia, že sa utrhli z reťaze. Namiesto toho, aby sa kajali, vyzývajú k násiliu ako Galko. Hecujú verejnosť nenávisťou proti Blahovi. Šíria konšpirácie. V Markíze tuhí pravičiari vrieskajú o štrajku ako Rosa Luxemburgová, Viva La Revolucion. Úplná fraška! A slniečkarski novinári behajú po našich smeráckych besedách a vymýšľajú si, vraj tam s Erikom  robíme niečo zle," dodáva podpredseda NRSR.

Poukázal tiež na médiá, ktoré môžu potvrdiť mierovú rétoriku zo strany koalície. "StartItUp bol v Bratislave, Postoj v Kysuckom Novom Meste. Všade sme ľudí vyzývali, že odpoveďou na atentát nesmie byť revanš ani eskalácia. Naopak, musíme vyhrať ďalšie voľby - to je to najrozumnejšie, čo môžeme urobiť. Tým ukážeme celému svetu, že stojíme za Robertom Ficom. To isté som hovoril aj teraz v Starej Ľubovni, kde takisto sála praskala vo švíkoch. Ale oni si vymýšľajú, manipulujú, skresľujú. Človek povie ironickú poznámku a oni z toho robia šírenie nenávisti. A hecujú tých svojich Cintulov. A Galkov."

Piráti odstupujú v prospech Demokratov. Reakcia Kaliňáka vás pobaví
Pirátska strana - Slovensko sa vzdala kandidatúry vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) v prospech Demokratov. Oznámila to kandidátka za stranu Zuzana Šubová v predvolebnej diskusii Joj 24. Toto rozhodnutie sa podľa nej rozhodli urobiť... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.