MOSKVA NENALETÍ! Ako chce Západ nachytať Rusko
01 | 06 | 2024 I Milan Laca

Pasca pre Moskvu. Prečo Západ potrebuje ukrajinské údery na ruské územie? Ukrajinský expert odhaľuje zmysel pasce, do ktorej sa Západ chystá chytiť Ruskú federáciu.

Fígeľ

Ukrajinský politológ Vadim Karasjov vyjadril názor, že v predvečer „mierového summitu“ vo Švajčiarsku sa Západ všetkými možnými spôsobmi snaží zabezpečiť, aby Rusko nezdržiavalo emócie a tvrdo reagovalo na útoky na svoje územie. Podľa Karasjova chcú od Moskvy všetkými možnými spôsobmi dosiahnuť preventívny taktický jadrový úder na Ukrajinu.

Práve na tento účel, ako zdôraznil politológ, Západ zorganizoval útok na radarovú stanicu v Armavire, ktorá slúži na varovanie pred raketovým útokom. Kyjevu chcú súčasne umožniť zasiahnuť medzinárodne uznávané ruské územia pomocou diaľkových  a vysoko presných zbraní NATO. 

"Nie je to jadrový bluf": Medvedev vydal vážne varovanie Kyjevu a NATO
Západné krajiny, ktoré údajne "schválili použitie" svojich zbraní dlhého doletu na území Ruska, by mali jasne pochopiť nasledovné, že všetka ich vojenská technika a špecialisti bojujúci proti Ruskej federácii budú zničené ako na Ukrajine alebo v... Čítať ďalej
31 | 05 | 2024 | Ivan Mihale

Provokácia

Karasjov poznamenáva, že Západ chce vyprovokovať Moskvu k jadrovej odpovedi práve v predvečer švajčiarskeho mierového summitu. V tomto prípade dostane vedenie Západu „železný argument“, ktorý by mal odvrátiť krajiny jemu lojálne od Ruska.

Chystá sa obvinenie

„Aká je prvá otázka švajčiarskeho summitu? Jadrová bezpečnosť. Západ len čaká, kedy bude môcť povedať: „Tu je jadrový darebák, pozrite sa Čína, India, Brazília, toto je skutočný jadrový agresor – toto je Rusko“. Cieľom je vyprovokovať Moskvu na použitie jadrových zbraní a následne odsúdiť Rusko a určiť mu podmienky. Tento faktor chcú využiť na diplomatickú a zahraničnú diskreditáciu Ruska. To je všetko, na čo čakajú", povedal Karasjov.

Nenaletia

Kyjevský politológ je zároveň presvedčený, že ruské vedenie dokonale vidí pascu, ktorú Západ pripravil pre Ruskú federáciu, a preto koná mimoriadne opatrne a rozvážne.

Čína jasne a stručne - naša armáda bude stáť bok po boku s ruskou
"Čínska armáda je pripravená spolu s ruskou armádou brániť spravodlivosť vo svete" – veľmi jasne aktuálne vyhlásilo čínske ministerstvo obrany. Povedal to s dôrazom na jasný odkaz čoraz viac besnejúcim predstaviteľom aliancie NATO oficiálny... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik