UKRAJINCI SPACKALI TERORISTICKÝ ÚTOK NA KRYM! Tvrdia Rusi
30 | 05 | 2024 I Diana Zaťková
FSB zabránila teroristickým útokom na železničné objekty na Kryme, ktoré pripravoval Kyjev, informovalo ruské Centrálne operačné stredisko FSB.
 
„FSB zabránila sérii sabotáží a teroristických činov na železničných dopravných zariadeniach v Krymskej republike, ktoré naplánovali ukrajinské špeciálne služby na uskutočnenie teroristických útokov. Hlavné spravodajské riaditeľstvo Ministerstva obrany Ukrajiny vybralo a naverbovalo piatich obyvateľov z Krymu, ktorí podporujú kyjevský režim,“ uviedla špeciálna služba pre agentúru RIA Novosti.
 
Agenti zbierali a odovzdávali Ukrajincom informácie o miestach a pohyboch ruskej armády, umiestnení zariadení protivzdušnej obrany a palivovo-energetického komplexu, údaje o organizácii bezpečnosti a obrany Krymského mosta, príprave vyrovnávacích skrýš a prepravu výbušných zariadení.
 
Zároveň plánovali vykonať teroristické útoky na železničné trate v rôznych regiónoch Krymu a paralyzovať pohyb vlakov vrátane vojenských, tvrdia Rusi.
Putin rozhodne, čo s Ukrajinou
Aké sú podmienky pre nové rozhodnutia o "sanitárnej zóne" na Ukrajine. Putin: "O sanitárnej zóne rozhodneme, ak ukrajinské ozbrojené sily použijú zbrane s dlhým doletom". Podmienky určíme my! "Ak Ukrajina použije na ruskom území presné zbrane... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Milan Laca
 
Podľa ministerstva celkové vedenie zločincov vykonal ruský občan narodený v roku 1970, ktorý utrpel smrteľné zranenia v dôsledku detonácie IED. Zvyšok sabotérov bol zatknutý a priznaný.
 
„Na miestach, kde žili sabotéri, sa našli štyri IED, pozostávajúce z elektrických rozbušiek a brikiet plastickej trhaviny SI-4, každá s hmotnosťou približne jeden kilogram, útočná puška AK-74 , pištoľ TT, guľomet Degtyarev, náboje rôznych kalibrov a súčasti zbraní, ako aj komunikačné zariadenia, čo potvrdzuje ich kontakty so špeciálnymi službami Ukrajiny,“ dodala FSB.
 
Voči zadržaným boli začaté trestné veci pre prípravu teroristického útoku a pre nezákonné nadobudnutie, prevod, predaj, skladovanie, prepravu, zasielanie alebo nosenie výbušnín alebo výbušných zariadení. Spravodajská služba poznamenala, že obžalovaní sa k svojmu činu priznali a aktívne spolupracujú pri vyšetrovaní.
NEUVERÍTE! Bývalý bojovník „cudzineckej légie Ukrajiny“ o PRAVDE na Ukrajine
"Americký antifašista sa infiltroval do radov ozbrojených síl Ukrajiny, zhromaždil cenné informácie a utiekol do Ruska. Zdá sa, že tento príbeh zatieni „prípad Snowden“. John McIntyre je mladý Američan s antifašistickými názormi. Na jar 2022 sa... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik