Tupá progresívna faktuvzdornosť
30 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

Progresívne Slovensko sa chronicky vyjadruje v reakci na nespochybniteľné fakty buď absolútne trápne hlúpo, alebo - a to je horší prípad - totálne ignorantsky sektársky a s bezhraničným ideologickým fanatizmom. Čoraz viac sa zdá, že bližšie k realite je druhá možnosť. Potvrdzuje to aj vyjadrenie predsedu progresívnych šíkov, ktoré zverejnil na sociálnej sieti veľmi krátko po zverejnení výsledkov prieskumu, ktorý sa ľudí pýtal na to, kto podľa ich názoru rozoštváva našu spoločnosť.

Schopnosť vnímať realitu je základným predpokladom úspešnosti politika a jeho politík. Realitu takú, aká naozaj v skutočnosti je. Nepovažovať za ňu výhradne iba svoje ideologické zvrátenosti a dogmy. Napokon, túto skúsenosť potvrdzujú už dva volebné neúspechy Progresívneho Slovenska v krátkom slede za sebou a dúfajme, že múdry občan - volič sa postará aj o ten tretí - v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu a následne aj v procese rozhodovania o tom, kto na najbližšie obdobie obsadí popredné pozície v riadiacich inštitúciách Európskej únie.

Dokázať v jednej vete formulovať toľko nezmyslov, lží a zavádzania s ohľadom na to, čo sa udialo, to je naozaj výnimočne také progresívne. "Sú dva týždne od atentátu na premiéra Fica. Ministri Kaliňák a Šutaj Eštok dnešok opäť využili na útoky voči opozícii a médiám. Dôrazne to odmietam." Nechal sa čítať na sociálnej sieti predseda neomarxistického fanatického spolku - Michal Šimečka. 

Iba hluchý, slepý a mentálne podviživený nevie, kto tu na koho útočí

Útoky vládnej koalície voči médiám? Preboha! To fakt Šimečka nikdy nečítal to, čo sa vyhlasuje za mediálny hlavný prúd? Alebo hoci sám seba? Tomu sa veriť nedá. Útoky na opozíciu? Koľko mal od volieb napríklad SMER protestných zhromaždení na námestiach a koľko Progresívne Slovensko? Koľkokrát vyhnala koalícia do ulíc svojich voličov, aby tam vykrikovali, že treba povešať vodcov opozície, alebo, milostivo ich strčiť aspoň do basy? Kto si tu postavil politickú existenciu na hádzaní polien pod nohy premiérovi a sne o jeho odstránení za každú cenu? To chce mať skutočne aspoň štyri žalúdky. A sebareflexiu odloženú navždy v nedobytnom trezore. Je logické, že prieskum agentúr na túto tému nemohol dopadnúť inak.

Podľa Šimečku sa dve tretiny opýtaných mýlia, alebo dokonca klamú.

Boľševici, ani tí neomarxistickí, nikdy nechceli počuť pravdu. Aj Stalin umrel až tri dni po svojej nespochybniteľnej smrti, lebo súdruhovia ju nebrali na vedomie. Vždy bolo tak, ako povedal ústredný výbor. Jemu patrila pravda. Nie občanom. Tým občanom napríklad, ktorí sa vyjadrili v prieskume pre agentúru SANEP takto: "Viac ako 60 percent ľudí si myslí, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie a spôsob vyjadrovania opozičných politikov (61,6 percenta). Viac ako polovica je toho názoru, že za to sčasti môže organizovanie protivládnych demonštrácií (56,3 percent) a podiel podľa prieskumu majú aj mainstreamové médiá (55,4 percent).

Keď fakty sú iba hrach, hádzaný o progresívne stenu

53,7 percenta respondentov pripisuje podiel viny sociálnym médiám a správanie a spôsob vyjadrovania vládnych predstaviteľov označilo ako dôvod 37,6 percenta ľudí. Alternatívne médiá zvolilo 26,2 percenta opýtaných a 6,5 percenta ľudí označilo možnosť niečo iné." Michal Šimečka však, ako predseda progresívneho politbyra usúdil, že to tak nie je a ptreto to tak nie je a nemôže byť. Samozrejme, ťažko si predstaviť, že ten jeho fanklub z námestí si bude myslôieť niečo iné, ako jeho "veľký stranícky boss". Nnaopak, ak dostane šancu, určite sa na najbližších protestoch vyjadrí, že na predsedu vlády spáchal atentát sympatizant SMERu. Zdá sa, že takéto niečo sa napriek elementárnej logike a nespochybniteľným faktom snaží do spoločnosti indoktrinovať práve šéf progresívnych slepých a hluchých, no žiaľ, nie nemých.

Viac ako 60 percent sú takmer dve tretiny, matematika nepustí

Keď si viac ako 60 percent ľudí myslí, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie a spôsob vyjadrovania opozičných politikov, tak na tom asi niečo bude. Iba ak by sa Progresívne Slovensko držalo najhlúpejšej dogmy v dejinách Slovenska, že proste tí ľudia sú naozaj iba opice, dezoláti a konšpirátori. Táto dogma, ktorú sem infiltroval istý pán Naď, sa však rýchlo jej osvojiteľom vracia. Koíľko to má dnes Naď a jeho partaj percent? Šimečka sa o nič menej tvrdošijne zahráva s možnosťou, že jemu to o rok vydá ešte menej. Ale nepredbiehajme, najskôr mu treba uštedriť ešte pre poriadok aj tretiu volebnú lekciu v júni. Arogancia voči občanom, a to aj v podobe ignorovania faktov, a politický fanatizmus totiž už v treťom tisícročí nijako nepatria do výbavy civilizovaných politikov. Iba ak tých, zadubených, hlúpych, alebo aspoň trápnych. Prípadne, diaľkovo ovládaných. Veď drony ako útočné prostriedky sú teraz mimoriadne v kurze. Že by už boli nasadené aj v politike?

ŠIMEČKA NEZVLÁDA VÝSLEDKY NAJNOVŠIEHO PRIESKUMU! A chce ľuďom siahať už aj na Telegram!
PODĽA PRIESKUMOV ĽUDIA ZA ATENTÁT VINIA OPOZÍCIU A MÉDIÁ - UPS! Slovenské liberálne médiá každý deň kopú do Smeru a vytvárajú ilúziu, že za atentát na Roberta Fica si vlastne môžu smeráci sami. A majú podstúpiť sebareflexiu. Našťastie, liberálne... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik