Švejku, koho nám to zabili? Na obrazovke všetci v čiernom...
31 | 05 | 2024 I Ivan Brožík

V Markíze sa pochováva. Smútočné zhromaždenie "hostí" v čiernom však akosi nevie, komu sa zhromaždili na pohrebe. Či skôr čomu. Ronia slzy, zatínajú päste, kladú ultimáta, formulujú vyhrážky a hrajú kolektívne divadlo. Čierne divadlo. Nebožtíkom je ich spupná svojvôľa a neochvejný pocit akýchsi nadľudí. Bizarná scéna s diskutabilným obsadením kvality trápnej frašky.

Ak by hlúposť nadnášala, spomínajúc na legendárneho doktora Štrosmajera zo seriálu Nemocnica na okraji mersta, po chodbách a v štúdiách súkromnej televíznej spoločnosti Markíza by jej niektorí zamestanci v čiernom poletovali ako nočné motýle. Davová psychóza, ktorej aktéri neboli schopní a ani trošku ochotní pochopiť, že si z nich jeden egocentrik a samozvaný pán slovenského politického sveta spravil - z jeho pohľadu - nepriestrelnú bariéru. A keď už sme pri tom poletovaní - mnohí z "motýľov" ani len netušia, že sa blíži ich posledný let. Zo Záhorskej Bystrice do nateraz neznámeho niekam. Inak sa to totiž nemôže skončiť. Dokonca, ani vo verejnoprávnej RTVS sa to inak nemôže skončiť, aj keď právne podstaty sú v prípadoch oboch televízií čiastočne odlišné. A bacha, vzbúrenci Markízy! Machaj už nebude mať čas dať vám obživu v RTVS.

Keď sa decko začne hádzať o zem, lebo trucuje, pomáha facka, alebo studená voda

Kedysi to platilo. Dnes sa to nesmie. Kedysi však nebolo toľko rozmaznaných hyperaktívnych trucujúcich frackov, pánov sveta a priľahlých vesmírov, ako je dnes. Studenú sprchu v podobe striktného vyžadovania pracovno-právneho či v prípade živností dodávateľského vzťahu však možno aplikovať kedykoľvek. Ozaj, vie taký novinár živnostník, že v prípade, ak dôjdfe na lámanie chleba a spôsobí škodu svojmu odberateľovi, vezmime si príklad, TV Markíze, ručí za jej prípadné uhradenie celým svojim majetkom? Socializmus už nie je, máme tu kapitalistický systém dodávateľsko-odberateľských vzťahov. Niečo ako facka spratkovi, ale s oveľa zničujúcejším efektom. To sa dnes smie. O spúste iných právnych možností, úplne legálnych, bežných, akceptovateľných a súdmi už v podobe precedensov aj vyrieknutých, ktoré má na stole v podobe alternatívnych riešení manažment TV Markíza, hádam ani netreba diskutovať.

Oni si fakt myslia, že sme povinní ich počúvať či pozerať sa na nich?

Zdá sa, že markízackí vzbúrenci sú o tom presvedčení. Lenže, na rozdiel od nich si divák rovnako tak, ako manažment telvízie mysli, že to tak vôbec nie je. A byť svedkom nekonečných ság vzbúreneckého rodu Markízy, napríklad Ghanamovcov, už naozaj nikoho nielenže už nebaví, ale ani nezaujíma. Trápna repríza vzbury, možno, ak bude na svete aj vnuk a Markíza ešte bude existovať, bude aj tretí diel. Mnohí z nás a zdá sa, že podľa prieskumu agentúry SANEP, možno aj dve tretiny z nás naozaj nepotrebujú ku svojmu šťastiu politicky ideologizovaný diktát Michala Kovačiča, Gabriely Kajtárovej, či krik pána Serebrjakova a ďalších exponentov z radov žurnalistických exotov progresívno liberálnej propagandy v spravodajských reláciach televízie Markíza. A prípadne tiež počúvať nimi vybraných "naslovovzatých" expertov, ktorí im vo vysielaní povedia vždy to, čo redaktori chcú počuť, ale nie to, čo je spravodajskou informáciou a čo by v konečnom dôsledku mal vedieť divák spravodajstva.

Nezachraňujú, ale naopak pochovávajú Markízu

A spolu s ňou spadnú do nimi vykopaného masového hrobu samotní vzbúrenci. Nič iné sa nemôže stať, naozaj nič iné, z právneho pohľadu to je totiž spor vopred prehratý. Tu v ňom nerozhoduje ani pani Tódová, ani pán bývalý špeciálny prokurátor, ani ešteprezidentka, ani Matovič či Šimečka. Ale musíme zároveň pripomenúť, že je to vnútropodnikový spor, do ktorého nemôžu a dúfajme, že ani nebudú, politicky zasahovať niektorí jedinci zo strany vládnej koalície. Tu sú jasné sporné strany, jasný je výklad práva. Je to vec manažmentu TV Markíza a na druhej strane proti nemu stojacich zamestnancov či v prípade živnostníkov dodávateľov.

Avšak, už teraz je jasné, že zas príde nejaký progresívec s tým, že na príčine rozvratu v Markíze je nejaký koaličník. Ale to je tak progresívne fádne, že už to vlastne ani nenaštve.

Ozaj

Vážená televízia Markíza, prepáčte, mám zvedavú otázku: Koľko u vás stojí sekunda vysielacieho času napríklad v rámci relácie Na telo? Teda, že koľko by ste si v tejto relácii účtovali za taký napríklad minútový reklamný, alebo iný súkromný odvysielaný spot? Ja len, že asi by ste mi ho zadarmo nedali, že nie! No, tušil som. A fakt nič v zlom, to som sa iba pýtal. Ale, nie zas až tak úplnou náhodou...

Tupá progresívna faktuvzdornosť
Progresívne Slovensko sa chronicky vyjadruje v reakci na nespochybniteľné fakty buď absolútne trápne hlúpo, alebo - a to je horší prípad - totálne ignorantsky sektársky a s bezhraničným ideologickým fanatizmom. Čoraz viac sa zdá, že bližšie k... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik