ŠIMEČKA NEZVLÁDA VÝSLEDKY NAJNOVŠIEHO PRIESKUMU! A chce ľuďom siahať už aj na Telegram!
30 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

PODĽA PRIESKUMOV ĽUDIA ZA ATENTÁT VINIA OPOZÍCIU A MÉDIÁ - UPS! Slovenské liberálne médiá každý deň kopú do Smeru a vytvárajú ilúziu, že za atentát na Roberta Fica si vlastne môžu smeráci sami. A majú podstúpiť sebareflexiu. Našťastie, liberálne médiá už nikto neberie vážne. Dôkazom je najnovší prieskum, v ktorom takmer dve tretiny Slovákov viní za atentát opozíciu a vyše polovica mainstreamové médiá. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD). No pripomína, že toto sa nesmie povedať nahlas!

"My sme to s Andrejom Dankom hneď na prvej tlačovke povedali, a tak nás už dva týždne lynčujú - možno dúfajú, že sa nájde nejaký ďalší Cintula. Útočí aj Progresívne Slovensko. Najnovšie si našli nový cieľ - Telegram. Vyhnali nás z Facebooku, kde Američania začali odstraňovať nepohodlné názory. Prešli sme na ostrov slobody, na Telegram, a teraz by nám najradšej zrušili aj ten," opisuje najnovšiu "demokratickú" aktivitu na "podporu slobody slova" Šimečkovcov Blaha.

Za atentát môže opozícia, jej protesty a liberálne médiá

Viac ako 60 percent ľudí si myslí, že k spáchaniu atentátu najviac prispelo správanie a spôsob vyjadrovania opozičných politikov (61,6 %). Viac ako polovica je toho názoru, že za to sčasti môže organizovanie protivládnych demonštrácií (56,3 %) a podiel podľa prieskumu majú aj mainstreamové médiá (55,4 %).

53,7 percenta respondentov pripisuje podiel viny sociálnym médiám a správanie a spôsob vyjadrovania vládnych predstaviteľov označilo ako dôvod 37,6 percenta ľudí. Alternatívne médiá zvolilo 26,2 percenta opýtaných a 6,5 percenta ľudí označilo možnosť niečo iné. Zistil to prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu ta3.

Viac v článku:

PRIESKUM: Slováci v tom majú jasno! Za atentát môže OPOZÍCIA, jej PROTESTY a MÉDIÁ
Exkluzívny prieskum spoločnosti SANEP pre televíziu ta3 bol uskutočnený v dňoch 24. až 28. mája 2024 na vzorke 2 400 opýtaných. Agentúra zisťovala, aké sú nálady v spoločnosti po atentáte na premiéra Roberta Fica. A to na mimoriadne veľkej vzorke... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Boja sa slobody slova ako čert kríža

Podľa Blahu sa progresívci, ako všetci totalitári v dejinách, ukrutne boja slobody slova. Ešte by náhodou niekto hovoril pravdu o tom, čo páchajú napr. v Gaze.

"Izrael už najnovšie útočí aj na utečenecké tábory, v nedeľu po ich útoku uhoreli desiatky detí - a Američania Izraelu veselo posielajú vojenskú pomoc. Macron a Scholz kydajú na Rusko a vyzývajú k použitiu západných zbraní proti ruskému územiu, čo by bola vlastne otvorená vojenská agresia Západu na Rusko. Ale keď majú uznať Palestínu a odsúdiť genocídne útoky Izraela, tak sa vyhovárajú ako malé deti. A potom chcú moralizovať o Rusku - veď to je na smiech. Tlieskam Nórom, Írom a Španielom, že sa rozhodli uznať Palestínu. Tak ako my, Slováci. Držím Ti palce, Palestína, vydrž!"

Blaha prízvukuje, že v Európe má zmysel bojovať proti vojnovým štváčom a pokrytcom - a presne to Smer robiť bude. 

Šimečka vyzýva Šutaja Eštoka! UPS, ALE TOTO SI NEVŠIMOL!
Podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka vyzval ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD), aby dva týždne po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zodpovedal viaceré závažné otázky. Týkajú sa... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik