Piráti odstupujú v prospech Demokratov. Reakcia Kaliňáka vás pobaví
31 | 05 | 2024 I Ivan Mihale

Pirátska strana - Slovensko sa vzdala kandidatúry vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) v prospech Demokratov.

Oznámila to kandidátka za stranu Zuzana Šubová v predvolebnej diskusii Joj 24. Toto rozhodnutie sa podľa nej rozhodli urobiť vzhľadom na závažnosť situácie, v akej sa SR nachádza.

"Piráti sa rozhodli vzdať kandidatúry vo voľbách do EP v prospech strany Demokrati," povedala. Podotkla, že tieto voľby do EP sú pre Slovensko možno ešte dôležitejšie ako voľby do Národnej rady SR.

Silná ďakovačka Demokratov

"Vážim si podporu a veľkorysosť strany Piráti. Naše strany sa zhodujú v kľúčových oblastiach bezpečnosti, spravodlivosti, demokracie či životného prostredia, preto sme boli pre vedenie Pirátov prirodzenou voľbou. Tento krok ukazuje, že vieme rokovať, sedieť za jedným stolom a hľadať riešenia, ktoré sú dobré pre Slovensko. Strana Piráti dostala vo voľbách do NR SR 9 358 hlasov a ja sa teším na ďalšiu spoluprácu. Budem rád, ak nás voliči tejto strany podporia a 8. júnato prejavia v podobe hlasu za stranu Demokrati," napísal rozcítený Naď.

Reakcia M. Kaliňáka vás pobaví

Štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Michal Kaliňák na svojom súkromnom profile na túto "mimoriadne" radostnú správu reagoval vtipnou poznámkou: "PREKRESLENIE POLITICKEJ MAPY 😂 Piráti sa pred eurovoľbami vzdávajú v prospech Demokratov".

TO NEVYMYSLÍŠ! Naďovi Demokrati prerazili ďalšie dno
Exminister vojny a dnes líder dvojpercentnej strany Demokrati Jaroslav Naď a jeho skalní sa rozhodli presunúť svoje pôsobenie do hlbín totálnej žumpy. Najnovšie sa zamýšľali aj so svojimi priaznivcami o pravosti atentátu na premiéra Roberta Fica.... Čítať ďalej
30 | 05 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.