Budeme jesť hmyz namiesto mäsa?
31 | 05 | 2024 I Eka Balaskova

Video Milana Mazureka, dvojky na kandidátke Republiky do eurovolieb sa začína prozaicky. Lívia Pavlíková (kandidátka č. 14), čo by dobrá manželka príde domov z nákupu, aby partnerovi, ktorého vo videu stvárňuje Milan Mazurek ponúkla jedlo – tanier plný hmyzu. Ten jej takmer vynadá, čo mu to predložila. Veď chcel správnu bruselskú špecialitu. Mazurek sa v úlohe partnera bráni, že veď to nemyslel úplne doslova, no Pavlíková argumentuje, že progresívci to dávajú aj deťom a sú na to ešte aj hrdí. Mazurek jej s takmer slzami v očiach vysvetľuje, že on je normálny a nie progresívec. Toľko video scénka pred krutou realitou.

Video by mohlo byť aj vtipné, keby stratégia EÚ "Z farmy na stôl" neplánovala skutočne zaviesť do potravinovej ponuky Európanov na úkor mäsa práve hmyz, keďže mäso je prílišnou ekologickou záťažou. Hnutie Republika aj v týchto voľbách hovorí o potrebe potravinovej sebestačnosti, čo je v rámci hnutia doménou Miroslava Suju.

Larvy a chrobáky jesť nechcú

„EÚ vo svojej oficiálnej potravinovej stratégii „Z farmy na stôl“ plánuje, že budeme jesť menej mäsa a viac hmyzu,“ hovorí už mimo scénky, kde okrem nich dvoch figuroval aj tanier s nejedlým obsahom Mazurek.

„My, v hnutí Republika nechceme jesť larvy a chrobáky. A čo vy?,“ pýta sa Pavlíková.

Pavlíková z Bruselu: Ľudské psy a trans deti (VIDEO)
Kandidátka na poslanecké miesto do Európskeho parlamentu Lívia Pavlíková navštívila bruselský dúhový pride, aby sa od tamojších podporovateľov inakosti každého druhu dozvedela, čo si myslia o právach týchto menšín na Slovensku. Od niektorých sa... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

O čom hovoria

Milan Mazurek pri videu píše, že na stratégiu „Z farmy na stôl“ sa odvoláva množstvo legislatívnych aktov.

„Produkcia mäsa výrazne škodí planéte a spôsobuje globálne otepľovanie. Preto musíme množstvo jedeného mäsa znižovať a príjem bielkovín nahrádzať z iných zdrojov. Akých?,“ pýta sa Mazurek.

Šesťnohé menu

„Z hmyzu! Či už budeme chrobáky pojedať celé, pečené alebo mleté. Podstatné je, aby sme znížili počet kráv a "pomohli tak planéte". My sme však normálni ľudia ako vy, a preto choré koncepcie z dielne Európskej únie zásadne odmietame!,“ uzatvára Mazurek status na Telegrame.

Potravinová sebestačnosť v EÚ

Jednou z tém, s ktorými ide do volieb hnutie Republika, je aj potravinová sebestačnosť. V hnutí je to téma, ktorou sa zaoberá Miroslav Suja. Z jeho pohľadu je Republika hnutím regiónov a riadi sa potrebami ľudí, žijúcich po celom Slovensku.

Vlastenci v historickom zjednotení, spoločne proti nezmyslom Bruselu (VIDEO)
V pondelok, 27. mája popoludní využilo hnutie Republika a nezávislí kandidáti do volieb do Európskaho parlamentu priestor pred budovou Národnej rady SR na tlačovú besedu, na ktorej predstavilo jednotlivé kandidujúce osobnosti. Predseda hnutia... Čítať ďalej
27 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Hnutie Republika | Kompletný zoznam kandidátov hnutia do eurovolieb

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik