VERONIKA OPÄŤ PERLÍ! Vráťte, prosím, Pallas Aténe slovenskej politiky pamäť!
29 | 05 | 2024 I Eka Balašková

Vyhlasujeme pátranie po pamäti Veroniky Remišovej (bývalé OĽaNO/Za ľudí)! Ona totiž skutočne zabudla, že len pred čosi vyše rokom bola podpredsedníčkou vlády, ktorá sa do histórie Slovenska zapíše niekoľkými NAJ. Za niektoré pravda môže aj ona osobne, ale aktuálne sa pasuje za NAJodborníčku na zdravotníctvo a zdravotnícku analytiku. Expodpredsedníčka vlády, počas ktorej na Slovensku zbytočne prišlo o život viac, ako dvadsať tisíc ľudí. Pre lepšiu predstavu – to je, ako keby bol Ružomberok vyľudnený. To si však pani Remišová nepripomína, ona na Facebooku aktuálne kritizuje štúdiu ministerstva zdravotníctva.

Ako sme už aj u Veroniky Remišovej zvyknutí, prináša množstvo osobných útokov, ktoré si tentokrát odniesla ministerka zdravotnictva a to za štúdiu novej nemocnice v Bratislave, ktorá podľa Remišovej nebude nikdy. Naopak, vychvaľuje Rázsochy, kde vláda, v ktorej sedela aj ona, urobila niekoľko chýb. To však Veronike Remišovej nebráni znosiť aj ministra športu, ktorý sa nemá len prizerať, ale má sa biť za zachovanie štadióna, ktorý má ustúpiť rozšírenej Ružinovskej nemocnici. Remišová pokračuje útokmi na ministerstvo zdravotníctva, ktoré podľa nej pacientom berie, čo len môže. Ako je to s tými úžasnými Rázsochami, vysvetlila aj Zuzana Dolinková osobne.

Síry za dve vedrá, konštruktívna kritika žiadna

„Na vytváranie rôznych štúdii za státisíce eur je táto koalícia expert. Nikdy nič nepostavili, nikdy nič neurobili, nezrekonštruovali, ale štúdie zadávať vedia. Teraz ministerka zdravotníctva Dolinková (áno, tá pani, ktorá za plat 10.000 eur trávi pracovnú dobu fotením sa s korunkami a mikulášskymi čiapkami na hlave a fotením sa s predčasniatkami) predstavila štúdiu novej nemocnice v Bratislave, ktorá bude hotová niekedy po roku 2030 (rozumej nikdy). Výhoda vyrábania štúdii je tá, že sa tvárite, že niečo robíte (na papieri), ale s istotou viete, že keď už naozaj bude treba niečo robiť a doručiť výsledky, tak vo vláde nebudete a vaše extravagantné a nezmyselné nápady bude realizovať nejaký iný chudák na ministerstve, ktorý príde po vás,“ píše Remišová v obsiahlom úvode a aby účinok svojich jedovatých slov posilnila, priložila aj fotku usmiatej ministerky s predčasne narodeným bábätkom.

Facebook / Veronika Remišová

Osobný útok pokračuje

„Ministerka zahodila do koša už rozrobené veci k nemocnici na Rázsochách, ktoré boli výsledkom niekoľkoročného úsilia a peniaze na to vynaložené vyhodila do luftu. Nová štúdiá za desaťťisíce eur všetko zas prevrátila naruby, nemocnica nebude tam, kde už prebiehali prípravné práce, ale niekde úplne inde, na opačnom konci Bratislavy, kde na ňu nie je miesto a teda pre zmenu treba zbúrať jeden celý štadión, aby sa tam nová nemocnica zmestila,“ pokračuje Remišová.

Vláda odobrila projekt novej nemocnice v bratislavskom Ružinove namiesto Rázsoch
Vláda v stredu odobrila výstavbu novej národnej nemocnice v bratislavskom Ružinove. Nemocnica by mala mať kapacitu 1015 lôžok a dokončená by mala byť najneskôr do konca roka 2032. V lokalite Rázsochy, kde mala nemocnica pôvodne stáť, chce štát... Čítať ďalej
29 | 05 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Kope na všetky strany

„Keď nič nerobí Keketi na ministerstve športu (áno, to je ten pán, ktorý berie 10.000 eur mesačne, ale nik ho nevidel, ani o jeho činnosti nepočul), tak sa nič nestane, len občanov to bude stáť počas štyroch rokov pol milióna eur za jeho plat. No keď nič nerobí a len všetko dobabre ministerka zdravotníctva Dolinková, tak to bude stáť občanov zdravie a možno aj život. Ministerka už stihla zrušiť maximálne čakacie lehoty na operácie pri onkopacientoch, zrušila preplácanie zdravotnej starostlivosti na zuby a teraz vyhadzuje ťažké peniaze na nerealizovateľné štúdie. Ak vám to pripomína istého zvoleného prezidenta Pellegriniho, ktorého najväčším počinom v politike bolo ako sa premával s bagrom a búral rozostavanú nemocnicu Rázsochy, tak sa nemýlite. Oni v Hlase skrátka majú fušerstvo v DNA. Táto neschopná partia z vládnej koalície vie len búrať a ničiť a za celé svoje pôsobenie v politike nikdy nič konštruktívneho pre ľudí nespravili,“ uzatvára Remišová.

Ako to teda je s tými Rázsochami?

Ministerka zdravotníctva v relácii Ide o pravdu len pred dvanástimi dňami vysvetlila, že stavebné povolenie na nemocnicu na Rázsochách bolo pridelené v roku 1987. Odvtedy sa podľa nej zmenili potreby územného rozloženia zdravotníckych zariadení v Bratislave. V nedávnej minulosti pribudla nemocnica Bory, ale aj množstvo iných špecializovaných zdravotníckych zariadení a situáciu bolo potrebné na novo analyzovať.

„Problém bol, že keď som sa dostala na stoličku ministerky zdravotníctva zistila som, že aj s tým konzorciom, s ktorým bola podpísaná zmluva o dielo na výstavbu nemocnice na Rázsochách, bývalé vedenie ministerstva zdravotníctva nekomunikovalo. Mali sme niekoľko sťažností, dokonca súdne spory,“ hovorí Dolinková v relácii Ide o pravdu s tým, že ešte počas Lengvarského pôsobenia na ministerstve sa rozhodlo o navýšení počtu lôžok na Rázsochách, no dodatok k zmluve nebol vytvorený.

Zuzana Dolinková: Lekári pre dospelých nie sú diskriminovaní
Dnes už je jasné, že nemocnica na Rázsochách postavená nebude. Rozhoduje sa však o umiestnení novej Univerzitnej nemocnice a tiež o detskej nemocnici v Bratislave. To sú projekty za viac, než miliardu eur. Aj o nekonečnom probléme nemocnice... Čítať ďalej
19 | 05 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik